Carnea gătită în pietre la ceaun super gustoasa este o carne frageda si delicioasa . Carnea gătită în pietre la ceaun super gustoasa se poate face cu mare usurinta . Pentru a face aceasta gustoasa mancare , avem nevoie de anumite pietre .
Odata gasite aceste pietre , friptura delicioasa poate sa se faca . Pentru a face aceasta super gustoasa friptura avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru aceasta friptura sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru carnea pregatita in pietre :
2 kg Carne de porc putin mai grasa
Piper
Sare
Ulei
3 bucati Ceapa alba
500 gr de vin rosu
Foi de dafin
Bere
Usturoi
Mod de preparare carne gatita in petre la ceaun :
Se spala foarte bine carnea si se va taia in feli mici si subtiri . Se va adauga carnea intr-un castron si peste ea se va adauga piperul sis area dupa gust . Se va mai adauga foile de dafin si vinul rosu .
Se va lasa carnea la macerat cel putin 1 ora timp in care ne vom ocupa de ceaun . Vom cauta pietre plate pe care sa le asezam pe fundul ceaunului . Vom pune ulei in ceaun si ii vom da drumul la foc . Dupa ce uleiul sa incins foarte bine vom adauga pietrele in uleiul incins .
Cand pietrele incep sa se incalzeasca , pe fiecare piatra vom adauga feli subtiri de ceapa. Aceasta ceapa o vom pune pana vom umple fundul ceaunului . Cand vedem ca deja ceapa se patrunde , peste ea vom adauga felii de carne . Carnea o vom stropi cu putin vin .
Deasupra carnii vom mai adauga pietre si putin ulei panace va acopeti carnea in totalitate . Vom lasa apoi carnea sa se prajeasca la foc mediu intre pietrele deja incinse .
Carnea gătită în pietre la ceaun super gustoasa este la final
Cand carnea este deja rumenita si prajita se va scoate intr-un castron mare . Peste intreaga carne se va stropi putina bere si se va aduga mujdeiul de usturoi preparat . Se va acoperi castronul timp de circa 5 minute astfel incat carnea sa isi ia gustul de mujdei .
Dupa aceasta carnea se poate servi cu o mamaliguta calda ca la mama acasa . Se mai poate servi alaturi de niste cartofi prajiti facuti tot in ceaun . Se mai poate servi si alaturi de o salata asortata sau de gogosari si castraveti acri.
Aceasta friptura facuta la ceaun in pietre este o friptura super gustoasa si apetisanta
Ca si bautura este bine venit un vin rosu , vin rose , un vin alb si de ce nu chiar si o bere de buna calitate !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62