carnea- gătită- în- pietre- la ceaun- super - gustoasa.jpg
Diverse

Carnea gătită în pietre la ceaun super gustoasa

Carnea gătită în pietre la ceaun super  gustoasa este o carne frageda si delicioasa . Carnea gătită în pietre la ceaun super  gustoasa se poate face cu mare usurinta . Pentru a face aceasta gustoasa mancare , avem nevoie de anumite pietre .

Odata gasite aceste pietre , friptura delicioasa poate sa se faca . Pentru a face aceasta super gustoasa friptura avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru aceasta friptura sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru carnea pregatita in pietre :

2 kg Carne de porc putin mai grasa
Piper
Sare
Ulei
3 bucati Ceapa alba
500 gr de vin rosu
Foi de dafin
Bere
Usturoi 

Mod de preparare carne gatita in petre la ceaun :

Se spala foarte bine carnea si se va taia in feli mici si subtiri . Se va adauga carnea intr-un castron si peste ea se va adauga piperul sis area dupa gust . Se va mai adauga foile de dafin si vinul rosu .

Se va lasa carnea la macerat cel putin 1 ora timp in care ne vom ocupa de ceaun . Vom cauta pietre plate pe care sa le asezam pe fundul ceaunului . Vom pune ulei in ceaun si ii vom da drumul la foc . Dupa ce uleiul sa incins foarte bine vom adauga pietrele in uleiul incins .

Cand pietrele incep sa se incalzeasca , pe fiecare piatra vom adauga feli subtiri de ceapa. Aceasta ceapa o vom  pune pana  vom umple fundul ceaunului . Cand vedem ca deja ceapa se patrunde , peste ea vom adauga felii de carne . Carnea o vom stropi cu putin vin .

Deasupra carnii vom mai adauga pietre si putin ulei panace va acopeti carnea in totalitate . Vom lasa apoi carnea sa se prajeasca la foc mediu intre pietrele deja incinse .

Carnea gătită în pietre la ceaun super gustoasa este la final 

Cand carnea este deja rumenita si prajita se va scoate intr-un castron mare . Peste intreaga carne se va stropi putina bere si se va aduga mujdeiul de usturoi preparat . Se va acoperi castronul timp de circa 5 minute astfel incat carnea sa isi ia gustul de mujdei .

Dupa aceasta carnea se poate servi cu o mamaliguta calda ca la mama acasa . Se mai poate servi alaturi de niste cartofi prajiti facuti tot in ceaun . Se mai poate servi si alaturi de o salata asortata sau de gogosari si castraveti acri.

Aceasta friptura facuta la ceaun in pietre este o friptura super gustoasa si apetisanta

Ca si bautura este bine venit un vin rosu , vin rose , un vin alb si de ce nu chiar si o bere de buna calitate !

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: