Un site pentru gurmanzi

castraveti -murati -super- deliciosi
Diverse

Castraveti acri la borcan super apetisanti

Castraveti acri la borcan super apetisanti sunt niste castraveti super apetisanti. Castraveti acri la borcan super apetisanti sunt foarte deliciosi si se consuma in orice anotimp.

Acesti castraveti murati sunt o adevarata delicatese . Pentru a face aceasta reteta de castraveti avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :

Ingrediente castraveti acri la borcan

Castraveti cornichon
Ceapa galbena
Catei de usturoi
Morcov
Boabe de piper
Boabe de mustar
Seminte de marar
Sare

INGREDIENTE  PENTRU  MURAT/BORCAN

1 Lingurita sare muraturi

1 Lingurita zahar

100 ml otet

Apa in completare

Mod de pregatire castraveti super apetisanti

Se spala foarte bine intai castravetii si se lasa la scurs intr-o cratita. Se pregateste usturoiul care se curata ,morcovii care se curate si ei . Se mai pregateste si mararul uscat la plic. Se mai pregateste boabele de piper si de 1/2 morcov tăiat rondele.

Am pus apa la fiert împreună cu sarea. Am lăsat-o să clocotească doar 1-2 minute, apoi am stins focul . Apoi am lăsat saramura la răcit. Ea trebuie să fie caldă dar nu fierbinte.

Trebuie apoi borcanele pregatite , adica sa fie spalate bine si sterilizate . De asemeni si capacele trebuie spalate foarte bine . Apoi se introduc dovleceii in borcan in pozitie verticala .

Umplerea borcanelor cu ingrediente

Dupa ce borcanul va fii umplut cu castraveti pe care ii presam foarte bine in borcan. Dupa ce am asezat castravetii urmeaza sa introducem ingredientele. Vom adauga apa cu sare calduta in borcan . Apa trebuie sa fie pana la gura borcanului .

Se va adauga apoi cimbrul ucat si feliile de usturoi . Apoi se vor adauga cimbrul ,boabele de piper si foile de dafin . Deasupra se va aduga boabele de piper si apoi se inchide borcanul cu capac .

Daca nu aveti capace se poate pune si un ceolofan si se strange bine cu un elastic . Si capacele trebuie sa fie foarte strans etans ca sa nu prinda aer .

La final borcanele se vor lasa sa se raceasca si apoi se pot duce in debarale asezate pe rafturi .

Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute , iar timpul de lucru este tot 30 de minute.

Pentru a avea niste castraveti foarte buni , trebuie sa cumparati castraveti de marime medie si cat mai drepti .

Acesti castraveti sunt o delicatese si se pot servii ca si garniture la o friptura .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!