Checul cu banană și miez de nucă este o prajitura super delicioasa . Checul cu banană și miez de nucă este o adevarata delicatese . Pentru a face aceasta super delicioasa prajitura avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pe care le folosim pentru aceasta prsjitura sunt urmatoarele :
Ingredientele pentru checul cu banana
150 g unt |
2 ouă |
200 g zahăr |
4 banane bine coapte (cca 350 g) |
400 g făină |
50 g miez de nucă |
40 g cacao neagră |
10 g praf de copt |
50 ml lapte |
esență de vanilie |
1 lingură coajă de portocale |
Ingredientele pentru glazura |
100 g ciocolată |
lapte |
Modul de preparare checul cu banana
Nucile pe care le avem le vom curata si apoi miezul de nucă se prăjește ușor într-o tigaie . Dupa ce vom praji acesti samburi de nuca , acestia se vor lasa la racit .
Într-un bol mixăm untul moale pe care le-am lăsat la temperatura camerei . Aceastea se vor lasa împreună cu zahărul, coaja de portocale și esența de vanilie
Apoi vom adauga pe rând, ouăle si vom mixa bine după fiecare operatiune .
Bananele se pasează cu furculița și se adaugă în bol , acestia se vor mixa din nou până la omogenizarea cremei .
Cernem făina amestecată cu praful de copt și cacaoa, mixăm ușor adăugând cate puțin și din laptele rece. Trebuie să avem o compoziție cremoasă, ca o smântână putin mai groasă .
La sfârșit încorporăm miezul de nucă rupt in bucăți cu mâna , iar apoi vom adauga in compozitie și alte fructe uscate, după preferință .
În funcție de tipul de făină folosit mai adaugăm puțin lapte rece daca mai este necesar .
Compoziția se toarnă în tava unde am adaugat niste hârtie de copt
Pregatirea pentru copt a checului
Marginile hârtiei de copt se lasă mai mari pentru a putea scoate ușor prăjitura din vas dupa ce aceasta a fost terminata .
Tragem marginile hârtiei spre interiorul vasului, pentru ca aburii formați în timpul preparării să nu se scurgă peste prăjitură
Apoi vom pune capacul și vom lasa prajitura sa se coaca la foc mediu , timpul de gătire este in jur de 3 ore și 30 de minute
După ce timpul de gătire a expirat , atunci vom scoate prajitura din vas și o lăsăm puțin să se răcorească. După aceia prajitura o transferăm pe un grătar și o lăsăm la răcit .
Între timp pregătim glazura de ciocolată foarte atent . Vom topi ciocolata cu puțin lapte, într-o crăticioară pe foc mic sau la cuptorul cu microunde
Adaugăm lapte puțin câte puțin până ciocolata ajunge la consistența dorită .
La final turnăm peste prăjitura bananele , după care se porționează .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62