Un site pentru gurmanzi

o- ciorba- a- la- grec -de- pui -super -delicioasa.jpg
Ciorbe & Supe

O ciorba a la grec de pui super delicioasa

O ciorba a la grec de pui super delicioasa este o reteta clasica si veche. O ciorba a la grec de pui super delicioasa  se gateste in toata tara, nu este specifica unei zone anume. Este o ciorba din carne de pasare, dreasa cu ou si smantana. Se mai drege cu  iaurt si acrita cu lamaie. Pentru aceasta ciorba avem nevoie de urmatoarele ingredient :

Ingrediente ciorba a la grec de pui super delicioasa 

-1 kg spate de pasare

-200 g ceapa

-200 g morcov

-200 g albitura (telina radacina, patrunjel, pastarnac)

-1 ardei gras mic

-250 g smantana sau 400 g iaurt

-4 galbenusuri

-100 g orez

-1 lingura rasa de sare

-1 varf de ardei iute (optional)

-1 lamaie mare

-marar verde

Mod de preparare O ciorba a la grec de pui super delicioasa 

Puiul taiat in 10 bucati se pune intr-o oala cu apa rece si 1 lingurita de sare. Se lasa sa dea in clocot, pana se aduna bine spuma deasupra. Aceasta se da la foc mare, cam 5 minute.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand carnea e fiarta pe jumatate.

Daca e pui de Avicola, trebuie lasat 10 minute .  Daca e pui de tara atunci dureaza in mult mai putin .

Se adauga legumele taiate cubulete si ardeiul iute. Se lasa sa fiarba cu capacul pus, pana cand legumele sunt aproape bine patrunse .

Se lasa la fiert aproximativ cam 15 minute. Se pune acum orezul spalat si se mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se completeaza acum cu apa si se lasa ciorba sa dea in clocot.

Se adauga ingrediente in ciorba a la grec de pui 

Se amesteca galbenusurile cu smatana sau iaurtul la temperatura camerei. Apoi se va adauga sarea si zeama de la jumatate de lamaie. Se adauga cate putin, amestecand incontinuu, din ciorba clocotita. Aceasta se face pana cand amestecul de oua e clocotit.

Se toarna in oala cu ciorba si se lasa sa dea in clocot. Se gusta acum si se mai adauga, daca mai este nevoie, sare si zeama de lamaie.

Se taie verdeata si se adauga la 15 minute dupa ce s-a oprit focul, nu imediat.

In felul acesta, nu vor fi distruse toate vitaminele.

La final ciorba se serveste calda cu ardei iute , piper si cu crotoane prajite.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!