Ciorba de burta super delicioasa ,este super gustoasa . Pentru Ciorba de burta super delicioasa avem nevoie de ingrediente . Ingredientele ce se folosesc pentru ciorba de burta super delicioasa .
Ingrediente :
-2 kg de burta proaspata fideluta prefiarta
-1,5 rasol de porc
-4 morcovi potriviti
-3 ceape mari
– 1 pastarnac
-o bucata de telina radacina, cam 100 g
– 5-6 galbenusuri de oua
-300-400 grame de smantana
-10 capatani de usturoi
-1 gogosar murat si otet din borcan
-otet
-piper
-ardei iute
-3 linguri ulei
Mod de preparare :
Burta spalata si curatata fidelute se tine in apa calda cu otet. Se mai adauga zeama de lamaie timp de 2 ore.Rasolul de vita se spala bine si se lasa sa se scurga de apa . Se vor curata cepele , telina si pastarnacul . Se vor spala bine impreuna cu patrunjelul .
Apoi se pun intr-o oala mare, rasolul de vita , impreuna cu toate celelalte ingrediente . Pastarnacul si telina se lasa intregi , la fel si cepele .Se adauga in oala si putina sare . Vom lasa oala sa fiarba , pana cand ingredientele sunt fierte.
La fel se va verifica si rasolul de vita daca este fiert .
Ciorba de burta super delicioasa la foc
Atunci cand in oala pare spuma , aceasta se va inlatura .Se lasa la fiert aproximativ 1 ora sa fiarba . Dupa ce se fierb , vom scoate toate ingredientele afara . Apoi intreaga supa o vom trece printr o strecuratoare .
Dupa aceia , vom mai complecta cu apa oala . Separat vom felia burta si carnea scoasa de pe os . Acestia se vor adauga in oala la fiert . Vom mai adauga putina sare dupa gust . Vom lasa la fiert ciorba aproximativ inca 20 de minute . Separat intr-un boal vom pisa grauntii de usturoi . Acestia vor fi amestecati cu putina sare si ciorba .
Vom lua un morcov si il vom curata si spala . Apoi acesta se va taia in bucatele foarte mici . Se va pune intr-o tigaie putin ulei si vom calii morcovul . Acesta se caleste , pentru ai da o culoare frumoasa ciorbei . Vom pune morcovii intr-un boal . Acolo vom adauga niste ciorba si apoi o vom amesteca . La final morcovii ii vom adauga in ciorba . Ciorba va avea o culoare frumoasa si un gust bun . Se va adauga in ciorba si usturoiul pisat .
Dresingul pentru Ciorba de burta super delicioasa
Vom opri apoi focul pentru a prepara dresingul . Intr-u boal mai mare vom adauga smantana si galbenusurile . Vom adauga ciorba peste continut si il vom amesteca bine . Avem grija ca smantana sa nu se taie . Cand continutul a devenit fluid si cald , se va adauga in oala de ciorba .
Se va pornii focul si vom amesteca continutul . Imediat vom adauga gogosarul taiat marunt . Vom adauga apoi otet din borcan , sare si piper . Se va mai lasa la foc mic sa dea un clocot c-am 5 minute . Dupa aceia se va opri focul si se va lasa sa se raceasca ciorba .
Dupa ce s-a racit putin, ciorba de burta se poate servi. Aceasta se serveste cu mujdei, otet ,smantana sau piper . Se mai foloseste si ardei iute ,dupa preferinta .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62