Un site pentru gurmanzi

ciorba- de -fasole -cu -afumatura- si- tarhon
Ciorbe & Supe

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon este o ciorba delicioasa care se face in special in Ardeal . Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon este o ciorba destul de apetisanta si delicioasa . Aceasta ciorba de fasole cu afumatura este o ciorba care se face acum in toata tara .

Gustul  acestei  delicioase ciorbe de fasole il da afumatura si tarhonul . Este o ciorba destul de apetisanta care nu necesita mult timp pentru a se prepara . Pentru a face aceasta gustoasa ciorba de fasole vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente pentru ciorba de fasole cu afumatura

400 de grame de fasole boabe
400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, sunca de casa, scaricica etc.)
2 cepe
2 morcovi buni
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
telina cat 1 ou mic
2 catei de usturoi
1 ardei (optional)
400 de ml. de bulion de rosii concentrat
2-3 foi de dafin
1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
sare si piper

Modul de preparare pentru ciorba de fasole cu afumatura

Fasolea uscata se va alege cu mare grija de impuritati si se va spala in cateva ape reci . Apoi fasolea  se pune la in muiat de cu seara in apa rece . Aceasta fasole se va tine la muiat pana a doua zi cand se va prepara . Aceasta se va lasa la muiat atat timp ca ca sa poata fii mai usor de fiert

A doua zi de dimineata, fasolea se scurge bine de apa in care s-a inmuiat si se clateste sub jet de apa rece. Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa rece si se pune pe foc. Se da in clocot si imediat se scurge de apa in care s-a oparit, clatindu-se bine cu apa rece.

Fasolea oparita si clatita, impreuna cu afumatura si foile de dafin se pun intr-o oala si se va acoperi cu apa rece din belsug si se pun pe foc. Sare nu se pune decat la sfarsit, pentru ca si carnea afumata e sarata.

Daca cumva aveti carne afumata care fierbe mai greu si nu ati inmuiat-o in apa peste noapte, poate este util sa o fierbeti pe jumatate separat, ca sa nu se zdrobeasca complet boabele de fasole iar carnea sa fie inca nefiarta.

De cum incepe sa fiarba fasolea , se va aduna spuma la suprafata, care trebuie indepartata de cat de multe ori. Ceapa, ardeiul si toate radacinoasele se curata, se spala si se toaca in cubulete potrivite.

Dupa ce carnea afumata si fasolea au fiert impreuna timp de 1 ora, se adauga legumele taiate in cuburi. Tot acuma se adauga tarhonul si cimbrul in ciorba de fasole . Pe masura ce apa se va evapora, oala trebuie se se completeaze cu apa calda.

Cand carnea afumata este fiarta, se dezoseaza si se imparte in bucati cat sa incapa in lingura. Se adauga carnea portionata in ciorba de fasole care inca fierbe.

Adaugarea de ingrediente in ciorba de fasole cu afumatura :

Dupa ce atat legumele, cat si fasolea si carnea sunt bine fierte, se adauga bulionul si usturoiul zdrobit .

Apoi se va mai lasa ciorba de fasole sa fiarba pana ce aceasta clocoteste timp  de circa 5 minute. Cand ciorba de fasole a fost fiarta se presara niste sare si piper macinat .

Se va lua ciorba de pe foc, se presara cu tarhonul verde tocat si se acopera cu un capac. Se lasa sa infuzeze pret de cateva minute si sa-si amplifice aromele.

Aceasta ciorba de fasole cu fasole si afumatura se va servi fierbinte sau cand se va raci putin . Aceasta ciorba delicioasa se va servi cu putin otet si ardei iute . Tot asa de bine aceasta delicioasa ciorba se va putea servi cu muraturi si cu ceapa .

Ca si bautura se poate servi o tuica buna de pruna sau o palinca .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!