Ciuperci umplute cu carne este o mancare super gustoasa foarte usor de facut . Ciuperci umplute cu carne este o mancare super gustoasa si apetisanta . Este o mancare care se face foarte rapid in oricare perioada a anului .
Este o mancare pur authentic romaneasca . Pentru a face aceasta apetisanta mancare , avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient care se folosesc pentru aceasta mancare sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru ciuperci umplute cu carne :
6 bucati ciuperci mari
1kg carne tocata
1 buc de ceapa
50 gr de ulei
Sare dupa gust
Piper dupa gust
Bulion
2 Foi de dafin
Boabe de piper
Cascaval ras
Mod de preparare pentru ciuperci umplute cu carne :
Vom spala foarte bine ciupercile din mai multe ape . Vom rupe fiecare codita a ciupercii si o vom pune deoparte . Vom curate ceapa si apoi o vom spala foarte bine . Apoi vom toca in cubulete foarte mici ceapa pentru calire .
Intr-o tigaie vom pune uleiul la incins si apoi vom adauga ceapa taiata marunt . Vom amesteca bine ceapa pana ce va capata o culoare rozalie . Vom adauga apoi bulionul in tigaie si vom continua sa amestecam foarte bine continutul .
Vom continua sa adaugam si carnea toccata in tigaie pentru a putea fii si ea calita . Vom adauga si coditele de la ciuperci . Le vom cali pe toate pentru ai da un gust bun.
Cand continutul este gata vom lua tigaia de pe foc si o vom lasa deoparte .
Separat vom pregati sosul pentru ciupercile umplute cu carne care urmeaza sa fie umplute.
Vom pune in apa niste pasta de rosii si o vom pune putin sa se incalzeasca . O vom pune pentru a ajuta la fierberea sosului mai repede .
Apoi vom umple fiecare ciuperca in parte cu continutul obtinut . La final vom adauga fiecare ciuperca in boal de sticla . La final in boal vom adauga sosul astfel obtinut . Printre ciuperci vom adauga si putina frunza de dafin si boabe de piper.
Boalul nu se va umple pana sus si se va umple doar ¼ din inaltimea lui . Asta pentru a da posibilitate sa fiarba conutul si de a nu da peste boal .
Se va preincalzii cuptorul la 180 grade celsius . Se vor tine la cuptor circa 50 de minute . Se vor tine la cuptor pana vor capata o culoare cafenie . Apoi se vor scoate ciupercile afara . Se va presara cascaval maruntit peste fiecare ciuperca in parte . Se mai dau la cuptor pentru inca 5 minute . Se va tine la cuptor pana ce cascavalul se va topi . La final se vor scoate afara si se vor lasa sa se raceasca .
Ciupercile umplute cu carne sunt la final :
Ciupercile se vor lasa putin sa se raceasca . Ele se vor servi cu smantana sau cu iaurt .fiind o adevarata delicatese . Aceste ciuperci umplute se fac in oricare perioada a anului .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62