Un site pentru gurmanzi

Ciuperci- umplute- cu- carne
Diverse

Ciuperci umplute cu carne

Ciuperci umplute cu carne  este o mancare super gustoasa foarte usor de facut . Ciuperci umplute cu carne  este o mancare super gustoasa si apetisanta . Este o mancare care se face foarte rapid in oricare perioada a anului .

Este o mancare pur authentic romaneasca . Pentru a face aceasta apetisanta mancare , avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient care se folosesc pentru aceasta mancare sunt urmatoarele :

 Ingrediente pentru ciuperci umplute cu carne :

6 bucati ciuperci mari
1kg carne tocata
1 buc de ceapa
50 gr de ulei
Sare dupa gust
Piper dupa gust
Bulion
2 Foi de dafin
Boabe de piper

Cascaval ras

 Mod de preparare pentru ciuperci umplute cu carne :

Vom spala foarte bine ciupercile din mai multe ape . Vom rupe fiecare codita a ciupercii si o vom pune deoparte . Vom curate ceapa si apoi o vom spala foarte bine . Apoi vom toca in cubulete foarte mici ceapa pentru calire .

Intr-o tigaie vom pune uleiul la incins si apoi vom adauga ceapa taiata marunt . Vom amesteca bine ceapa pana ce va capata o culoare rozalie .  Vom adauga apoi bulionul in tigaie si vom continua sa amestecam foarte bine continutul .

Vom continua sa adaugam si carnea toccata in tigaie pentru a putea fii si ea calita . Vom adauga si coditele de la ciuperci . Le vom cali pe toate pentru ai da un gust bun.

Cand continutul este gata vom lua tigaia de pe foc si o vom lasa deoparte .

Separat vom pregati sosul pentru ciupercile umplute cu carne care urmeaza sa fie umplute.

Vom pune in apa niste pasta de rosii si o vom pune putin sa se incalzeasca . O vom pune pentru a ajuta la fierberea sosului mai repede .

Apoi vom umple fiecare ciuperca in parte cu continutul obtinut . La final vom adauga fiecare ciuperca in boal de sticla . La final in boal vom adauga sosul astfel obtinut . Printre ciuperci vom adauga si putina frunza de dafin si boabe de piper.

Boalul  nu se va umple pana sus si se va umple doar ¼ din inaltimea lui . Asta  pentru a da posibilitate sa fiarba  conutul si de a nu da peste boal .

Se va preincalzii cuptorul la 180 grade celsius .  Se vor tine la cuptor circa 50 de minute  . Se vor tine la cuptor pana vor capata o culoare cafenie . Apoi se vor scoate ciupercile afara . Se va presara cascaval maruntit peste fiecare ciuperca in parte . Se mai dau la cuptor pentru inca 5 minute . Se va tine la cuptor pana ce cascavalul se va topi . La final se vor scoate afara si se vor lasa sa se raceasca .

 Ciupercile umplute cu carne  sunt la final :

Ciupercile se vor lasa putin sa se raceasca . Ele  se vor servi cu smantana sau cu iaurt .fiind o adevarata delicatese . Aceste ciuperci umplute se fac in oricare perioada a anului .

 Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!