Ciuperci umplute sunt un adevarat deliciu . Aceste ciuperci umplute se pregatesc foarte repede . Este un aperitiv deosebit pentru mesele festive. Aceste ciuperci umplute au un gust aparte.
Pentru a face aceaste ciuperci umplute avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru ciupercile umplute :
Carne de porc tocata
3 oua
2 llingurite de sare
Usturoi granulat
Piper negru macinat
Bulion de rosii
Ceapa
Marar sau patrunjel
Cascaval feliat
Ulei
Marar
Vegeta
Mod de preparare ciuperci umplute :
Se aseaza intr-un castron toata carnea tocata si se adauga ouale . Se adauga apoi mararul taiat marunt . Apoi se va adauga piperul macinat si sarea dupa gust . Se va amesteca foarte bine intreg continutul din castron .
Dupa ce intreg continutul a fost bine amestecat se lasa sa se odihneasca . Intre timp intr-o tigaie punem uleiul la incins. Apoi adaugam ceapa si o calim . Apoi adaugam amestecul de carne tocata si amestecam sa nu se prinda . La final adauga bulion de rosii si continuam sa amestecam .
Cand toata compozitia este diftuita se opreste focul. Se lasa compozitia sa se odihneasca . Apoi se spala bine ciupercile si se curata . Se rup coditele si acestea se arunca .
Intr-o tava se va aseza o folie speciala si se va adauga ulei . Se vor introduce in tava ciupercile . Se vor umple cu continutul de carne si se va presara putina vegeta . Apoi se va porni cuptorul si se va preincalzii la 180 de grade . Se va da tava la cuptor pentru circa 1 ora . La final se va aseza pe ciuperci felii de cascaval . Se vor mai lasa la cuptor circa 10 minute pentru a se rumenii .
La final se va scoate tava si se va opri cuptorul . Se lasa ca ciupercile sa se raceasca . Se pot servii ca si garnitura la friptura de porc . Se mai poate adauga si o garnitura de cartofi natur .
Ca si bautura se poate servi cu o bere rece si buna . Se mai poate servi si alaturi de un vin alb , rose sau rosu .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62