Un site pentru gurmanzi

Dobos -delicios- aromat
Dulciuri

Dobos delicios aromat

Dobos delicios aromat este o prajitura destul de buna . Acest Dobos delicios aromat este o adevarata delicatese . Aceasta interesanta prajitura se face in orice anotimp . Este o prajitura mai rafinata dar deosebit de gustoasa si aspectoasa.

Pentru a face acest Dobos delicios aromat avem nevoie de anumite ingrediente .

 Ingrediente foi pentru Dobos delicios aromat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

1 praf de copt

Crema pentru Dobos delicios aromat :

4 oua

200 gr ciocolata amaruie

200 gr zahar

300 gr unt

1 sticluta de esenta de rom si vanilie

Sirop de la ananas

4 linguri apa Decor: putina ciocolata maruntita

 Mod de preparare pentru Dobos delicios aromat

Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Aceasta crema ca sa fie buna trebuie sa isi dubleaza volumul. Apoi se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina . Apoi se adauga si praful de copt. Se amesteca de sus in jos cu o spatula. Se intinde cu cutitul pe foaie de copt 4 foi mai mari. Se coc la foc potrivit cam 6-7 minute fiecare foaie.

Pentru crema mixam ouale cu zaharul si cele 4 linguri apa . Vom mixa pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se continua baterea pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se continua cu mixarea pana crema se ingroasa putin. Se lasa la racit circa 2-3 minute si apoi adaugam ciocolata. Ciocolata taiata trebuie sa fie mai marunta. Pentru asta se foloseste un tel. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata . Astfel se va obtine o crema maro.

Timpul de racire

Se lasa la racit la frigider cateva ore bune pana se intareste bine. Untul se freaca in prealabil si apoi adaugam cate putin din compozitia de ciocolata. Apoi vom adauga si esenta de rom si de vanilie Astfel obtinem crema pentru dobos.
Fiecare foaie de dobos se taie in doua astfel obtinem 8 foi mai mici.Vom obtine si lungi din  cele patru foi mai mari.

Se unge fiecare foaie cu crema se suprapun si se orneaza dobosul . Ornarea se va face cu ciocolata razuita pe care o topim . Odata terminat se ornat prajitura se da la frigider . Dupa ce prajitura este intarita se poate taia in bucati mai mici .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!