dovlecei- murați -cu -usturoi și cimbru- super- gustosi.jpg
Diverse

Dovlecei murați cu usturoi și cimbru super gustosi

Dovlecei murați cu usturoi și cimbru super gustosi sunt dovlecei apetisanti. Dovlecei murați cu usturoi și cimbru super gustosi sunt foarte deliciosi de buni. Acesti dovlecei murati sunt o adevarata delicatese . Pentru a face aceasta reteta de dovlecei avem nevoie de anumite ngrediente. Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :

Ingrediente Dovlecei murați cu usturoi și cimbru super gustosi

750 g dovlecei

2-3 căței de usturoi

cimbru și mărar uscat

boabe de piper

foi de dafin

Saramură:

750 ml apă

20 g sare (1 lingură)

Mod de pregatire dovlecei murati cu usturoi si cimbru super gustosi

Se spala foarte bine intai dovleceii si se decojesc in strat mai subtire. Se pregateste usturoiul care se curata , ardeiul iute si crengute de cimbru . Se mai pregateste si mararul uscat la plic. Se mai pregateste 2 fasii de hrean si de 1/2 morcov tăiat rondele.

Se vor tăia dovleceii în 4 bucati pe lungime. Vom taia usturoiul în felii micute.

Am pus apa la fiert împreună cu sarea. Am lăsat-o să clocotească doar 1-2 minute, apoi am stins focul . Apoi am lăsat saramura la răcit. Ea trebuie să fie caldă dar nu fierbinte.

Trebuie apoi borcanele pregatite , adica sa fie spalate bine si sterilizate . De asemeni si capacele trebuie spalate foarte bine . Apoi se introduc dovleceii in borcan in pozitie verticala .

Umplerea borcanelor cu ingrediente

Dupa ce borcanul va fii umplut cu dovlecei , urmeaza sa introducem ingredientele. Vom adauga apa cu sare calduta in borcan . Apa trebuie sa fie pana la gura borcanului .

Se va adauga apoi cimbrul ucat si feliile de usturoi . Apoi se vor adauga cimbrul ,boabele de piper si foile de dafin . Deasupra se va aduga putin ulei si apoi se inchide borcanul cu capac .

Daca nu aveti capace se poate pune si un ceolofan si se strange bine cu un elastic . Si capacele trebuie sa fie foarte strans etans ca sa nu prinda aer .

La final borcanele se vor lasa sa se raceasca si aopi se pot duce in debarale asezate pe rafturi .

Timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute , iar timpul de lucru este tot 30 de minute.

Acesti dovlecei sunt o delicatese si se pot servii ca si garniture la o friptura .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: