File de somon cu cartofi natur este o mancare super gustoasa si delicioasa Fileul de somon cu cartofi natur este o adevarata delicatese care nu necesita foarte multe ingrediente .
Fileul de somon se stie ca este un peste care nu are oase si se prepara foarte repede . Alaturi de o garnitura de cartofi natur este o adevarata delicatese .
Fileul de somon
Carnea de somon este o carne foarte speciala, bogata in proteine de buna calitate . Aceasta carne este bogata si minerale ce contribuie la functionarea sistemului imunitar. Mai mult, aceasta carne este foarte gustoasa, cand este bine pregatita . Pentru a facea acest file de somon, avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care le folosim pentru aceasta reteta sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru prepararea fileului de somon :
Doua bucati de somon |
O jumatate de pachet de unt |
Putina sare |
Pentru cartofii natur : |
Cativa cartofi Sare piper |
Mod de preparare file de somon :
Se va spala bine fileul de somon ,apoi se va lasa sa se scurga de apa. In tigaie se va pune unt si il vom lasa sa se incite . Apoi cand untul sa topit , vom adauga cele doua bucati de somon. Ca sa nu se prinda vom itoarce de pe o parte pe cealalata somonul . Cand fileul de somon este prajit il vom scoate pe o farfurie si il lasam sa se scurga .
Modul de preparare al cartofilor natur :
Se iau circa 5-6 cartofi mai maricei si se vor fierbe in propia lor coaja . Acestia se vor introduce la fiert ,iar in apa se va adauga putina sare . Dupa ce cartofii au fiert , se vor scoate afara si se vor lasa sa se raceasca. Dupa aceia se vor curata cartofii si se vor taia felii.
Modul de servire file de somon cu cartofi natur :
Pe o farfurie intinsa se vor asezona felii de cartofi taiati roddele , alaturi de cele doua felii de file de somon prajite . Alaturi se va adauga o jumatate de lamaie pentru a se stoarce zeama peste fileul de peste . Se poare asezona peste cartofii natur si peste fileul de peste si niste patrunjel si putin piper si sare . Celor care le place se mai poate prepara separat un mujdei de usturoi .
Ca si bautura la acest file de peste cu garnitura de cartofi natur se serveste fie un vin alb , fie un vin rose .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62