Un site pentru gurmanzi

Friptura -de -vita- delicioasa
Diverse

Friptura de vita delicioasa

Friptura de vita delicioasa este o friptura buna . Friptura de vita delicioasa este o friptura gustoasa . Pentru a facea aceasta friptura avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente pentru Friptura de vita delicioasa

1 coastă de friptură

Fulgi de sare de mare

Piper negru proaspăt măcinat

50g unt

2 crenguțe de cimbru

1 cățel de usturoi zdrobit cu pielea lui

Modul de preparare Friptura de vita delicioasa

Se scoate mai intai friptura din frigider. Se scoate cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a o găti . Aceasta se tine până ajunge la temperatura camerei. Acesta este un pas important pentru a ne asigura că fripturile sunt gătite uniform.

Când ești gata să gătești, condimentează generos friptura.

Se presară cu multă sare și piper pe ambele părți . Apoi se presara deasupra pentru a obține o acoperire uniformă.

Se pune ulei intr-o tigaie la incins . Dacă gătești două felii de friptură, asigură-te că tigaia este suficient de mare. Aceasta se face pentru a se potrivi confortabil feliile. Altfel, folosiți două tigăi și încălziți-le simultan.

Se adaugă friptura la tigaie și gătește la foc mediu-mare . Aceasta se va tine timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Aceasta se face si în funcție de grosimea carnii . Ca ghidare, o friptură de 3 cm ar trebui gătită după 5 minute. Dacă aveți un termometru pentru carne trebuie folosit . Temperatura interioară ar trebui să fie de 50°C . S fie de 60°C pentru medie și 70°C pentru prajire buna.

Ingrediente pentru friptura

După ce ai răsucit friptura pentru prima dată, adaugam ingredientele . Vom adauga adaugă untul, cimbrul și usturoiul . Apoi vom amesteca timp de un minut friptura . Pentru a face asta, înclină tigaia spre tine . Se va face până când untul se adună în partea de jos a tigaii.  Apoi se toarnă untul peste friptură în mod repetat.

Se va scoate friptura din tigaie și permiteți-i să se odihnească. Se va lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.

Nu fi tentat să sari peste acest pas deoarece este esential . În timpul procesului de gătire, particulele de carne se lipesc împreună. Așa că dacă tai fripturile imediat după gătit, se termină toate sucurile de pe tablă. Timpul de odihnă permite particulelor să se relaxeze .Apoi își reabsorb fluidele, ceea ce înseamnă că nu vei pierde acele sucuri. Sunt niste sucuri foarte delicioase la feliere.

Se taie fripturile în fâșii si se condimentează . Friptura se servește cu garnituri și sos la alegere.

Ca si bautura se poate servii cu un vin rosu sau vin alb .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!