Gogosarii bulgaresti o reteta super rapida si gustoasa agreata de multe gospodine . Gogosarii bulgaresti o reteta super rapida si gustoasa care este usor de facut . Prepararea gogoşarilor nu necesită mult timp şi au o complexitate medie. Pentru aceasta reteta avem nevoie de gogosari mari si carnosi. Pentru a face acesti gogosari vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru gogosarii bulgaresti :
gogosari
4 linguri otet Bachus 9grade acetice
3 lingurite zahar
foi dafin,
morcovi rondele
ceapa solzisori
usturoi feliute-facultativ
2 lingurite boabe de mustar
250 g ulei
1 lingura ienibahar
1 lingura piper boabe
1 hrean taiat felii
Mod de preparare pentru Gogosarii bulgaresti o reteta super rapida :
Pentru aceasta metoda vom cumpara gogosarii cei mai mari si grasi . Spalam gogosarii foarte bine sub jet de apa rece. Apoi vom taia gogosarii si ii vom spala foarte bine . Ii vom spala ca sa nu ramana seminte in interior. Dupa ce sunt spalati bine , gogosarii vor fii pusi intr-o oala mare.
Peste acesti gogosari taiati in feli mici vom adauga ingredientele. Incepem mai intai cu uleiul , apoi adaugam cele 4 linguri de otet . Adaugam apoi cele 3 linguri de zahar , boabele de piper ,boabele de mustar si ienibaharul. Vom continua sa adaugam foile de dafin si vom amesteca bine pentru omogenizare . Se vor lasa la macerat gogosarii timp de 24 de ore .
Timpul de stationare al gogosarilor bulgaresti la macerat :
Dupa 24 de ore , gogosarii vor fii numai buni de bagat a borcan. Gogosarii vor lasa foarte mult suc .
Se vor spala foarte bine borcanele impreuna cu capacele si se vor steriliza .
Se vor introduce fiecare felie de gogosar taiat in borcan pan ace acesta se va umple foarte bine .
Vom continua sa adaugam lichidul care a ramas dupa macerat . Dupa aceia vom adauga morcovii taiati rondele mici. Vom continua cu ceapa solzisori si usturoi taiat marunt . Vom mai adauga putine boabe de piper si de mustar.
Adaugarea capacelor la borcane cu Gogosarii bulgaresti o reteta super rapida :
La final vom adauga frunzele de dafin si uleiul .Vom adauga capacele si le vom strange etans . Daca nu aveti la toate borcanele capace se va pune un ceolofan . Ceolofanul se va strange cu un elastic sau cu ata .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62