Mâncarea de urzici și ficat de pui cu sos este o delicatese . Mâncarea de urzici și ficat de pui este o mâncare care se face foarte repede. Este o mâncare super buna pentru organism . Aceasta mâncare de urzici di ficat conține mult fier , potasiu și magneziu . Este o oaza de sănătate pentru organism.
Pentru a face mâncarea de urzici și ficat avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru mâncarea de urzici și ficat :
500 gr de urzici
1 punga de ficat de pui
1 ceapa
ulei
sare
piper
faina albă trei nule
1 lingura de bulion
5 căței de usturoi
lapte
Mod de preparare mâncarea de urzici și ficat :
Se va spala foarte bine urzicile din mai multe ape . Apoi urzicile se vor taia mărunt și se lasa să se odihnească . Intre timp vom pune niște ulei în tigaie și vom adauga ceapa Când ceapa este caramelizata vom adauga bulionul și faina . Vom amesteca bine ca sa nu se prinda de tigaie.
Apoi în urzicile tăiate mărunt adaugam usturoiul . Adaugam apoi faina , piperul și laptele. Toate aceste ingrediente se amesteca pana ce se formeaza o pasta .
Apoi spalam foarte bine ficatul de pui și îl punem puțin în lapte . Îl lasa circa 15-20 de minute să se fragezeasca . Apoi îl scoatem pe afara și îl lasam să se scurga . Vom pune ficatul la prăjit fie în unt , fie în ulei . După ce ficatul a fost tot prăjit se pune pe o farfurie și lăsat puțin să se răcească .
Apoi urzicile preparate , împreuna cu sosul și cu ficatul se pot servii . Se mai poate adauga și un ou ochi făcut și puțin ulei unde sa prăjit ficatul . Aceasta mâncare este o adevărata delicatese . Este și foarte buna pentru organism fiindcă conține fier , magneziu și calciu . Aceasta mâncarea de urzici și ficat este o adevarata delicatese . Este o mancare care se face in special primavara .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62