micii -deliciosi -si -super- gustosi- la- gratar.jpg
Diverse

Micii deliciosi si super gustosi la gratar

Micii deliciosi si super gustosi la gratar au o poveste destul de interesanta. Micii deliciosi si super gustosi la gratar se fac atunci cand ai ingredient de buna calitate . Acesti mici isi au practice originea in Turcia .  Dar din cele mai vechi timpuri micii au fost adoptati si de romani. Micii nu lipsesc practice din meniul romanilor de sarbatori.  Pentru a face Micii deliciosi si gustosi trebuie sa folosim urmatoarele ingredient :

Ingrediente Micii deliciosi si super gustosi la gratar

300 g carne de oaie sau porc (mai grasa – piept, ceafa)

250-350 ml supa de oase sau apa foarte rece

1 os mare de vita

Condimente pentru  1 kg de carne de mici

22 g sare

½ lingurita piper negru proaspat macinat

1 lingura rasa de de cimbru uscat

5-6 boabe de ienibahar

½ lingurita bobite de coriandru (cam 30 de bobite mici)

1 lingurita rasa de seminte de chimen

2 lingurite de boia dulce (paprika)

5-7 catei de usturoi mari (sau 10 mai marunti)

1 lingurita rasa de bicarbonat de sodium

Mod de preparare micii deliciosi si gustosi

Mai intai am taiat pulpa de vita in cubulete. Apoi am curatat feliile de piept de porc de soric si de oase . Am taiat si pieptul de porc in bucatele si l-am asezat alaturi de vita.

Am montat masina de tocat carne si am echipat-o cu sita cea mai fina (cu gaurele mai mici). Am trecut toata carnea prin ea, inclusiv cateii de usturoi. Am zdrobit intre timp si condimentele mentionate mai sus .Apoi le-am pus pe toate (mai putin bicarbonatul) in mojarul cu pistil. Le-am transformat intr-o pulbere faina si aromata. Am pregatit si lingurita de bicarbonat alimentar de sodiu.

Am transferat carnea macinata in bolul robotului de bucatarie .Pasta de mici va trebui framantata puternic timp de cateva minute iar robotul ne usureaza munca. Aceasta operatiune o puteti sa o faceti si manual , dar necesita mai mult timp.

Micii deliciosi si gustosi

La inceput pasta de mici este foarte groasa si se framanta greu. Am inceput sa adaug treptat din supa de oase rece . Apoi am continuat sa amestec si am framantat totul cam 7-8 minute. Pasta devine pufoasa si moale. Nu puneti tot lichidul daca simtiti ca 250 sau 300 ml sunt suficienti.

Am mutat pasta intr-un castron curat si am acoperit-o cu folie de plastic.  Toata aceasta pasta am dat-o la frigider. Acolo a ramas la maceratat peste noapte . Am scos castronul cu pasta de mici de la rece si l-am lasat 30 de minute pe masa de bucatarie . Am lasat pasta ca sa-se incalzeasca un pic. Am mai framantat 2-3 minute carnea cu mainile ca sa se mai aereze. Dupa aceasta framantare pasta de mici a devenit buna si gustoasa .

PRAJIRE MITITEI LA GRATAR CU JAR DE CARBUNI SAU LEMNE

Am facut focul la grataru si cand jarul a fost potrivit (fara flacara deschisa) am uns bine gratarul. Gratarul se unge cu o bucata de slanina si am pus micii la prajit. Caldura trebuie sa fie medie spre mare. Daca e prea mare micii se vor arde la suprafata si raman cruzi la mijloc. Daca e prea mica ei se usuca si scad foarte mult.

Mici se vor intoarce pe toata suprafata de trei sau patru ori. Nu insistati sa-i intoarceti mai devreme pentru ca se vor rupe. Micii deliciosi si gustosi prajiti i-am mutat intr-o tava curata si i-am acoperit . I-am acoperit cu folie de aluminiu ca sa ramana calzi. Nu trebuie acoperiti ermetic pentru ca trebuie sa respire.

La final micii deliciosi si gustosi se pot servi cu mustar fie de al iute sau cu mustar dulce.

Ca si bautura este bine venita o bere neagra sau blonda de buna calitate . Eu prefer ca de fiecare data o bere cu alcoolemie de 8 % tarie .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: