mititeii -facuti -acasa -super -deliciosi -si- apetisanti.jpg
Diverse

Mititeii facuti acasa super deliciosi si apetisanti

Mititeii facuti acasa super deliciosi si apetisanti sunt niste mici super gustosi. Mititeii facuti acasa super deliciosi si apetisanti sunt niste mici ravniti de majoritatea romanilor . Se stie ca povestea micilor este o poveste foarte lunga. Despre mici se stie ca au provenienta in Tarile Romane pe filiera turceasca .

Mititeii se gasesc si in alte tari balcanice la sarbi, bulgari sau la greci . Micii romanesti se deosebesc foarte mult de cei din alte tari . Diferenta o fac ingredientele pe care romanii o pun in carnea de mici . Carnea folosita in mod traditional la mici este un amestec de vita si oaie .

Si pentru ca totul sa fie gustos in carne se adauga maduva de la un os . Pentru a face acesti mititei avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru a face mititei sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru mititei facuti acasa super deliciosi

700 g carne de vita – pulpa
300 g carne de oaie sau porc (mai grasa – piept, ceafa)
250-350 ml supa de oase sau apa foarte rece

Condimente pt 1 kg de carne pentru mititei facuti acasa :

22 g sare
½ lingurita piper negru proaspat macinat
1 lingura rasa de de cimbru uscat
5-6 boabe de ienibahar
½ lingurita bobite de coriandru (cam 30 de bobite mici)
1 lingurita rasa de seminte de chimen
2 lingurite de boia dulce (paprika)
5-7 catei de usturoi mari (sau 10 mai marunti)
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodi

In plus:

Se va folosi putin ulei pentru uns mainile, tocatorul si  tavile

Mod de preparare mititei facuti acasa super deliciosi si apetisanti :

Vom lua carnea de vita si oaie si se vor spala foarte bine . Dupa ce este spalata carnea trebuie tocata cu masina de tocat carne . Apoi carnea se va adauga intr-o oala mare in care vom adauga ingredientele .

La inceput vom adauga sarea si piperul macinat . Apoi se va adauga cimbru uscat, boabe de ienibahar, bobite de coriandru. Dupa aceia vom adauga seminte de chimen si boia dulce sau mai iute (paprika).

Dupa aceia vom adauga usturoiul pisat marunt si la final vom adauga bicarbonatul alimentar . Trebuie sa se adauge doar o lingurita de bicarbonate la 1 Kg de carne tocata .

Intre timp vom adauga un os de vita la fiert pentru a scoate maduva din el . Dupa ce am fiert bine osul vom scoate maduva din el . In oala unde al adaugat carnea tocata cu ingredientele vom adauga si maduva .  Vom da un praf de sare si vom amesteca intreg continutul .

Mititeii facuti acasa super deliciosi dati la frigider

La final vom da intreg continutul la frigider timp de 24 de ore pentru a se macera . Dupa acest timp vom scoate tot continutul afara de la frigider. Il vom lasa la temperatura camerei cel putin 15 minute .

Micii trebuie sa fie rumeni dar cu miez moale si pufos atunci cand sunt bine facuti . Ei normal ar trebui sa aiba o grosime de 4 cm si o lungime de 10 cm , avand o greutate de 60 de grame.

Odata terminati acesti mici acum nu va mai ramane decat sa ii adugati pe un gratar bine incintat .

La final acesti mici se vor servi cu mujdei de usturoi , tzatiki sau mustar . Ei se pot manca asa cum sunt impreuna cu paine . Se mai pot servii alaturi de niste cartofi prajiti si o salata asortata sau de varza .

Ca si bautura este bine venita o bere de buna calitate .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: