Un site pentru gurmanzi

muraturile -asortate -pentru- iarna
Diverse

Muraturile asortate pentru iarna

Muraturile asortate pentru iarna sunt o adevarata delicatese pentru anotimpul rece . Muraturile asortate pentru iarna sunt foarte delicioase si in deosebi cand se pun in butoi asortate .

Fiindca acum deja a venit vremea acestor muraturi asortate , m-am decis sa fac si eu aceste muraturi .

Pentru a face aceasta reteta de muraturi asortate avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente pentru aceasta reteta sunt urmatoare :

Ingrediente pentru muraturi asortate :

Castraveti cornichon

Boabe de piper

Boabe de mustar

Sare grunjoasa

Apa

Gogonele

Lubenita mica

Varza rosie

Ardei gras umpluti cu varza alba

Foi de dafin

Marar

Cimbru

Conopida

Hrean

INGREDIENTE  PENTRU  saramura  la  muraturi

1 Litru de apa

50 de gr  sare grunjoasa

 

Modul de pregatire al muraturilor asortate

Se spala foarte bine intai castravetii si se lasa la scurs intr-o cratita. Se spala apoi gogonelele si se lasa si ele la uscat putin . Apoi varza rosie se spala si se taie in 4 bucati pentru a o introduce in butoi .

Se spala si gogosarii si se lasa sa se scurga , fara a se taia si asa se vor baga in butoiul respectiv. Apoi vom spala conopida pe care o vom taia in buchete potrivite pentru a intra in butoi.

Ardeiul gras se va spala si se va taia sus sub forma de capac si se va curate de seminte si se va spala . Dupa ce varza alba va fii spalata si mixata marunt la robotul de bucatarie , aceasta se va introduce in ardeiul gras curatat .

Umplerea butoiului cu ingredientele deja pregatite :

Dupa ce butoiul de platic a fost bine spalat cu apa calduta vom incepe umplerea acestuia cu ingrediente . Intai vom  introduce castravetii ne taiati , continuind apoi cu gogonelele si apoi cu gogosarii .

Dupa aceia vom continua sa adaugam lubenita taiata bucati , conopida , continuind mai apoi cu varza rosie . La final vom adauga bucatile de hrean curatate si taiate in patru pe lungime .

Cand totul a fost bine asezat in butoi , vom adauga moarea de sare pe care am facut-o dinte-un litru de apa si 50 gr de sare grunzoasa .

Am umplut butoiul cu aceasta moare , iar apoi am introdus cele 4 foi de dafin , boabele de piper si boabele de mustar . Deasupra am adaugat mararul si cimbrul uscate .

Dupa ce butoiul a fost deja plin cu aceste ingrediente am continuat sa adaugam apa pana ce am umplut butoiul pana sus .

Aceste muraturi asortate sunt o adevarata delicatese si se pot consuma singure . Dar acestea se mai pot consuma ca si garniture la friptura sau la o ciorba de fasole si la diferite alte mancaruri .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!