Musaca de dovlecei la cuptor , este un adevarat deliciu . Musaca de dovlecei la cuptor se prepara foarte repede . Este o adevarata delicatese si au un gust aparte . Aceasta musaca de dovlecei la cuptor , are un tip aparte de pregatire.
Pentru a face aceasta musaca de dovlecei la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru musacaua de dovlecei la cuptor
ceapa alba potrivita – 1
dovlecei potriviti – 2
oua – 4
rosie – 1
carnati – 2
usturoi – o capatana mica
branza – 200 gr ( sau cat doriti , dar putin sarata )
ulei ( pentru calire si tapetat vasul de yena )
ciuperci – 100 gr , sau cat doriti
sare
piper
bulion de rosii
Mod de preparare musaca de dovlecei la cuptor :
Curatam si spalam prima data dovleceii . Apoi vom da dovleceii pe o razatoare . Apoi dovleceii ii vom stoarce de apa . Curatam apoi ceapa si usturoiul si lr vom spala . Dupa aceia taiam ceapa si usturoiul foarte marunt . Taiem in cubulete mici atat catnatii , cat si ciupercile.
Intr-un alt boal dam pe razatoare branza respectiva . Intr-un alt boal adaugam cele patru oua . Vom bate ouale bine cu un tel , adaugand sare si piper . Acestea le vom pune dupa gust .
Intr-o tigaie vom pune niste ulei la incins . Vom adauga ceapa si usturoiul si le vom cali la foc mic . Cand sunt putin argintii , vom adauga bulionul , carnatii si ciupercile . Vom amesteca continutul si vom adauga si dovleceii . Vom continua sa amestecam circa 10 minute .
Musaca de dovlecei la cuptor
Dupa ce totul este calit , vom opri focul . Peste ouale deja batute , vom adauga branza rasa . Vom continua sa adaugam si continutul din tigaie Cu un tel vom continua sa amestecam continutul . Vom amesteca pana ce vom obtine un continut omogen .
Intr-un vas de yena se va adauga ulei . Apoi intreg continutul se va introduce in acest vas . La final , vom orna intreg continutul cu rosii . Acestia se vor adauga pentru ai da un gust mai bun .
Intre timp am dat drumul la cuptor la preincalzire . Se preincalzeste circa 15 min la 180 de grade . Se va introduce vasul de yena la cuptor . Acesta se va lasa la copt 30 – 40 de minute . Daca intreg continutul este rumenit , cuptorul se va opri .
Se va scoate vasul afara si se va lasa sa se raceasca . Apoi se poate taia si se poate servi cu incredere .
Ca si bautura se poate servi cu o bere rece si buna germana . Se mai poate servi si alaturi de un vin alb , rose sau rosu .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62