Musaca -de -dovlecei- la- cuptor
Diverse

Musaca de dovlecei la cuptor

Musaca de dovlecei la cuptor , este un adevarat deliciu . Musaca de dovlecei la cuptor se prepara foarte repede . Este o adevarata delicatese si au un gust aparte . Aceasta musaca de dovlecei la cuptor , are un tip aparte de pregatire.

Pentru a face aceasta musaca de dovlecei la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente pentru musacaua de dovlecei la cuptor

ceapa alba potrivita – 1

dovlecei  potriviti – 2

oua – 4

rosie – 1

carnati – 2

usturoi – o capatana mica

branza – 200 gr  ( sau cat doriti , dar putin sarata )

ulei  ( pentru calire si tapetat vasul de yena )

ciuperci –  100 gr , sau cat doriti

sare

piper

bulion de rosii

Mod de preparare musaca  de dovlecei la cuptor  :

Curatam si spalam prima data dovleceii  . Apoi vom da dovleceii pe o razatoare . Apoi dovleceii ii vom stoarce de apa . Curatam apoi ceapa si usturoiul si lr vom spala . Dupa aceia taiam ceapa si usturoiul foarte marunt . Taiem in cubulete mici atat catnatii , cat si ciupercile.

Intr-un alt boal dam pe razatoare branza respectiva . Intr-un alt boal adaugam cele patru oua . Vom bate ouale bine cu un tel , adaugand sare si piper . Acestea le vom pune dupa gust .

Intr-o tigaie vom pune niste ulei la incins . Vom adauga ceapa si usturoiul si le vom cali la foc mic . Cand sunt putin argintii , vom adauga bulionul , carnatii si ciupercile . Vom amesteca continutul si vom adauga si dovleceii . Vom continua sa amestecam circa 10 minute .

Musaca de dovlecei la cuptor

Dupa ce totul este calit , vom opri focul . Peste ouale deja batute , vom adauga branza rasa . Vom continua sa adaugam si continutul din tigaie Cu un tel vom continua sa amestecam continutul . Vom amesteca pana ce vom obtine un continut omogen .

Intr-un vas de yena se va adauga ulei . Apoi intreg continutul se va introduce in acest vas . La final , vom orna intreg continutul cu rosii . Acestia se vor adauga pentru ai da un gust mai bun .

Intre timp am dat drumul la cuptor la preincalzire . Se preincalzeste circa 15 min la 180 de grade . Se va introduce vasul de yena la cuptor . Acesta se va lasa la copt 30 – 40 de minute . Daca intreg continutul este rumenit , cuptorul se va opri .

Se va scoate vasul afara si se va lasa sa se raceasca . Apoi se poate taia si se poate servi cu incredere .

Ca si bautura se poate servi cu o bere rece si buna germana . Se mai poate servi si alaturi de un vin alb , rose sau rosu .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.