Diverse

Musacaua de vinete super apetisanta

Musacaua de vinete super apetisanta , este o mancare foarte gustoasa . Musacaua de vinete super apetisanta , isi are originea undeva din Egipt . Dar multi spun ca este o mancare greceasca . Este o mancare super delicioasa si consistenra .
Principalele ingrediente care se folosesc pentru musacaua de vinete sunt urmatoarele:

Ingrediente pentru musacaua de vinete :

Carne de porc si vita tocată 1000 g
Vinete 2 bucati
Ulei
Menta
Oregano
Ouă 4 buc
Ceapa alba 1 bucata medie
Usturoi 1 căpatana
Pătrunjel
Iaurt
Branza rasa
Rosie 1 bucata
Sare și piper măcinat dupa gust

Mod de preparare musaca de vinete :

Vom curata ceapa si o vom spala , dupa care aceasta ceapa o vom toca marunt cu un cutit . Dupa aceia vom curate cateii de usturoi si ii vom toca si pe ei marunt cu un cutit .
Vom spala foarte bine si patrunjelul verde . Dupa care patrunjelul se va marunti cu cutitul .
Se va lua un castron mai mare , in care vom adauga carnea de porc si vita tocata

Vom continua sa adaugam in castron putin oregano si menta . Dupa aceia vom sa adauga ceapa maruntita si usturoiul maruntit .
La final vom continua sa amestecam continutul . Apoi intreg continutul il vom pune intr-o tigaie la calit . Vom continua sa amestecam tot continutul pana il calim .
Vom taia cele doua vinete in rondele potrivite de 1 cm . Vom pune vinetele intr-o tigaie la calit putin .

Pentru sosul ce se va adauga peste vinete vom folosi :

Iaurt sau smantana
4 oua
Branza rasa sau cascaval

Acestea ingrediente se vor bate cu un tel intr-un castron. Se va continua pana ce vom obtine un continut cremos.

Modul de pregatire pentru musacaua de vinete super apetisanta :

Vom pune putin ulei pe fundul vasului si vom adauga vinetele . Peste vinete vom adauga continutul de carne calita . Continutul va fii intins uniform peste vinete . Dupa aceia vom adauga si celelalte rondele de vinete . Vom adauga apoi tot continutul de carne tocata in tava .
La final vom adauga in tava sosul cremos obtinut . Acesta se va intinde uniform in toata tava . Se va sezona musacaua cu felii rotunde de rosii si patrunjel .

Vom incinge cuptorul la o temperatura de 180 de grade . Vom introduce tava la cuptorul preincalzit . Vom coace musacaua timp de aproximativ 30 de minute .
Apoi vom verifica sa vedem daca musacaua este coapta . Daca este coapta , tava va fii scoasa afara .

Ca si bautura este bine venit un vin rosu , vin alb si chiar si o bere de buna calitate .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

dorel

Recent Posts

Tocanita de ceapa cu ficatei de pui

Tocanita de ceapa cu ficatei de pui este un adevarat deliciu . Tocanita de ceapa…

6 luni ago

Musacaua de vinete apetisanta

Musacaua de vinete apetisanta , este o mancare foarte gustoasa . Musacaua de vinete apetisanta…

6 luni ago

Pifti super delicioase

Pifti super delicioase, sunt destul de bune . Pifti super delicioase, sunt niste pifti ce…

6 luni ago

Cina super delicioasa si apetisanta

Cina super delicioasa si apetisanta , este destul de buna . Cina super delicioasa si…

6 luni ago

Tocanita de praz cu limba si masline

Tocanita de praz cu limba si masline este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de…

11 luni ago

Tocanita de ciuperci cu ciolan afumat

Tocanita de ciuperci cu ciolan afumat este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de ciuperci…

1 an ago