Un site pentru gurmanzi

o -bere -blonda- super- delicioasa- facuta- acasa.jpg
Bauturi

O bere blonda super delicioasa facuta acasa

O bere blonda super delicioasa facuta acasa este o bere care se face acasa . O bere blonda super delicioasa facuta acasa este o bere foarte buna si are un gust deosebit . Spre deosebire de berea din comert aceasta este mult mai buna si mai gustoasa.

Berea de casă are o perioadă de garanţie de 7-8 zile. La fel ca si Berea blonda se face si berea bruna . Singura diferenta este ca orzul se prăjeste pînă devine maro mediu.

Pentru a face aceasta bere avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente care se folosesc sunt urmatoarele :

Ingrediente bere blonda super delicioasa:

20 de litri

500 gr. zahăr,

240 gr. orz prăjit

50 gr. flori de hamei sau conuri de hamei

30 gr. drojdie de bere

Mod de preparare bere blonda  :

Într-o oală de 20 de litri, trebuie sa puneţi 16 l. de apă (preferabil de izvor).Apoi trebuie sa  adăugaţi 500 gr. zahăr, 240 gr. orz prăjit şi 50 gr. flori de hamei sau conuri de hamei .

Apoi trebuie sa acoperiţi oala cu un capac curat şi fierbeţi timp de două ore.

Apoi trebuie sa strecuraţi printr-un tifon lichidul astfel rezultat.

După ce se răceşte cam la 30-35 grade, adăugaţi 30 gr. drojdie de bere. Dupa aceia trebuie sa o sfărîmaţi cît mai mărunt şi amestecaţi bine.

O bere blonda super delicioasa facuta

Apoi  trebuie lasata berea să stea aşa 24 de ore să se liniştească.

Turnaţi berea în sticle de 0,5 litri, printr-o pîlnie, acoperită cu 1-2 straturi de tifon. Trebuie sa se toarne  foarte uşor să nu se tulbure. Nu trebuie sa umpleţi sticla pînă la refuz. Trebuie sa lăsaţi cam 3-4 cm liber sub dop.

La final trebuie sa astupaţi sticlele ermetic cu dopuri sau capsule. Dupa aceia  trebuie sa le asezaţi într-un lighean sau o cratită mare, cu dopul în jos.

Sticlele le depozitaţi în pivniţă sau alt loc răcoros (nu frig). Sticlele trebuie sa se lase timp de 6-7 zile in acel timp racoros.

După  aceasta perioada in care berea a fermentat si sa linistit se poate consuma

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!