O iahnie de fasole romaneasca super gustoasa , este o mâncare tradițional românească pe care o servin cel mai adesea în zilele de post. O iahnie de fasole romaneasca super gustoasa este preferta romanilor.Chiar dacă nu are carne , asta nu inseamna ca Iahnia de fasole este foarte gustoasa . Asta nu înseamnă că ne și solicită foarte mult această rețetă. Pentru a face aceasta mancare super gustoasa avem nevoie de ingredient bune.
Ingrediente iahnie de fasole
400 g fasole
3 cepe roşii
3-4 căţei usturoi
boia dulce şi iute
cimbru
1 foaie dafin
4 linguri pastă de roşii
3-4 linguri ulei
Mod de preparare O iahnie de fasole romaneasca super gustoasa
Fasolea trebuie sa fie foarte bine aleasa .Fasolea trebuie sa se spale foarte bine în câteva ape. Apoi aceasta fasole trebuie sa se lase sa se inmoaie . Aceasta se va lasa de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape. Aceasta trebuie fiarta pentru a elimina toate toxinele . Ultima apa in care se fierbe trebuie aruncata . Se pune fasolea din nou la fiert cu o apa curate .După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită.
Pregatirea ingredientelor pentru fasole :
În acest timp,se curate ceapa si se taie ceapa solzişori. Apoi usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.
Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia. Dar dacă pasta de rosii este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă . Apa calduta se toarnă peste fasole . Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă . Apoi se da la foc potrivit la cuptor. Cand este gata , se scoate afara şi se ornează cu pătrunjel verde
Fasolea astfel obtinuta se poate servi cu murături , sau cu muraturi asortate si paine prajita .
Ca si bautura bine venita este o tuica buna de pruna sau o palinka !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62