O placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa care se face foarte rapid . O placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa este o placinta care nu necesita multe ingrediente. Aceasta placinta se poate face in orice perioada a anului . Este o placinta usoara care se poate manca fara probleme. Pentru a face aceasta placinta avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente de care avem nevoie sunt urmatoarele :
Ingrediente placinta cu dovleac apetisanta super delicioasa:
1 kg de dovleac ras
100 gr de unt
125 gr de zahar
400 gr foi de placinta subtiri
100 gr unt sau 50 g unt+50 g ulei pentru uns foile
vanilie/scortisoara (optional)
Mod de preparare placinta cu dovleac apetisanta:
Se va curati dovleacul de coaja si il apoi il vom da pe o razatoare . Razatoarea trebuie sa fie cu gauri mari. Dovleacul deja dat pe razatoare il vom amesteca cu zaharul si untul taiat in bucatele. Apoi acest continut trebuie sa il punem intr-o cratita incapatoare. Aceasta cratita se da la pe foc mic pentru a il cali putin .
Intreg continutul il calim cam cca 15 minute .
Dupa acaesta vom stinge focul si lasam continutul din cratita sa se raceasca complet.
Apoi vom topi untul si il lasam sa se raceasca . Dupa ce untul sa racit, urmeaza s a il punem pe foaia de placinta . Apoi intindem o foaie de placinta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Foaia de placinta o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Apoi vom adauga peste prima foaie o a doua foaie de placinta. Apoi aceasta foaie de placinta o vom unge si pe ea cu unt.
Dupa ce o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam si cea de a treia foaie . La final adaugam si ultima foaie de placinta pe care o ungem din nou cu putin unt. Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor. Apoi vom plia capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.
O Placinta cu dovleac apetisanta super
Ungem placinta cu dovleac cu putin unt sau ulei . Apoi vom introduce tava cu placinta la cuptorul deja incins. Aceasta placinta va trebui sa o coacem la o temperature de 180°C. Placinta trebuie sa o tinem in cuptor preincalzit, pentru 30-35 minute. Dupa ce sa terminta de copt placinta se va scoate afara din cuptor . Placinta trebuie sa fie lasata afara sa se raceasca .
Dupa ce sa racit , placinta va fii presarata cu zahar pudra Apoi placinta cu dovleac se va taia in bucati mai mici .
Pofta buna!
Articol scris de dodorel62