o- pljeskavica -sârbeasca -super -gustoasa.jpg
Diverse

O pljeskavica sârbeasca super gustoasa

O pljeskavica sârbeasca super gustoasa  este o mancare de origine sarbeasca . Aceasta O pljeskavica sârbeasca super gustoasa  este foarte cautata si in Romania . Pentru a face aceasta Pljeskavica sârbească , avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente folosite sunt urmatoarele

Ingrediente pentru O pljeskavica sârbeasca super gustoasa

800 de grame de carne de vita tocata (se poate si un amestec de vita cu porc, dar maximum 20% porc si este preferabil sa folositi carne tocata in casa, data prin masina de doua ori, pentru o textura cat mai fina)

1 lingurita cu sare

1 praf de nucsoara

1 praf de piper

1 ceapa mica tocata

2-3 catei de usturoi (mici, unul singur daca e mare)  zdrobiti

optional, alte mirodenii cum ar fi:

1 praf de chimen macinat,

1 praf de scortisoara,

1 praf de cardamom,

1 praf de coriandru –

Mod de preparare O pljeskavica  super gustoasa :

Ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de ulei. Se va face la foc mediu, sa se inmoaie bine fara sa se prajeasca. Se lasa sa se raceasca de tot. Carnea, ceapa calita, usturoiul, condimentele se aseaza intr-un vas.

Se framanta (sau se mixeaza) energic, adaugand treptat si apa minerala. Preferabil, se malaxeaza in robot, pana simtim ca a devenit compozitia ferma. Se face asta pentru a avea O pljeskavica sârbeasca super gustoasa

10 minute la robot sunt perfect eficiente. Malaxarea carnii este absolut necesara pentru plescavița. Astfel carnea se leaga si devine pastoasa ca un aluat. Devine asa fara niciun fel de adaos de ou sau fainoase.

Bila de carne obtinuta se infoliaza si se da la frigider .Aceasta se lasa acolo pentru cel putin jumatate de ora. Preferabil ar fi de la 2 ore in sus.

In acest timp am pregatit o salata de varza.

Am taiat rondele de ceapa rosie. Eventual se poate face o salata de rosii. Se pot servi langa plescavița , maioneza si cartofi prajiti . Se vor folosi foarte multe sosuri ca pentru O pljeskavica sârbeasca super gustoasa .

Bila de carne scoasa de la frigider se imparte in 4 bile mai mici egale. Se aplatizeaza pe planul de lucru uns cu ulei. Aceasta se va presa  si cu mainile unse cu ulei, pana la o grosime de aproximativ 1 cm. Nu se va rupe, daca se respecta reteta si carnea nu e prea grasa. Se prajesc in tigaie teflonata, pe plita sau pe gratar:

Prepararea pentru servire O pljeskavica sârbeasca 

Chiflele se taie in doua, pe orizontala si incepem sa montam plescavița.

Foolositi sosurile pe care le preferati la asamblare. Se va pune apoi salată de varză,

carnea, apoi mustarul . Apoi se vor adauga  rosii si inele de ceapa pentru o pljeskavica sârbeasca super gustoasa 

Se unge capacul chiflei o zacusca foarte gustoasa sau cu maioneza . Se aseaza apoi capacul peste celelalte condimente. Apoi  se poate consuma plescavița care este foarte delicioasa.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: