Un site pentru gurmanzi

o- shaorma- delicioasa-super gustoasa.jpg
Diverse

O shaorma delicioasa super gustoasa.

O shaorma delicioasa super gustoasa se poate face chiar si acasa . O shaorma delicioasa super gustoasa este atunci cand se face cu ingrediente bune . Aceasta shaorma este de origine turceasca , dar se face si in multe tari . Aceasta shaorma este o super delicioasa si gustoasa .

Putem folosi fie lipie libaneza , fie o putem face in casa .

Pentru a face asemenea shaormaa avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente O shaorma delicioasa super gustoasa :

Carne de porc

Vin rosu

Lamaie

Foi de dafin

Piper macinat

Piper boabe

Usturoi

Busuioc

Ulei

Rozmarin

Cimbru

Lipie libaneza

Castraveti

Gogosari

Varza

Cartofi

Mustar

Maioneza

Ketchup

Ceapa

Vegeta

Sare

Otet

Mod de preparare O shaorma delicioasa super gustoasa. :

Pentru inceput trebuie sa facem niste bait in care vom pune carnea .

Baitul pentru carne :

Se va taia carnea in feli si se va cresta in mai multe locuri . Se va taia usuroiul bucati mici si se va introduce in carne . Se va dauga carnea in cratita si se va turna putin ulei peste carne . Dupa ceaia urmeaza sa adaugam busuioc  , rozmarin si cimbru . Amestecam carnea cu mana ca sa intre ingredientele in carne . Apoi se adauga piper praf , boabe de piper si apoi punem vin . Urmeaza sa  adaugam  putina zeama de lamaie pentru a fragedi carnea . La final vom adauga foi de dafin tocate marunt peste intreg continutul .

Dupa ce totul va fii gata vom acoperi cratita cu un capac si va fii data la frigider . Se va tine acolo timp de 24 de ore la macerat . Dupa aceia se va scoate carnea afara si se va lasa sa se odihneasca .

Mod de preparare Shaorma :

Se va taia ceapa sub forma de melcisori foarte subtire . Se vor curata niste cartofi si se vor pregati pentru prajit .

Fie intr-o cratita , fie intr-o tava se va adauga cartofii si peste ei se va adauga carnea macerata .

Se va aduga si intreg sosul in care carnea a stat la macerat . Se va mai aduga putin vin sau bere si se va da la foc marunt . Dupa ce carnea este putin rumenita se va scoate afara si se va lasa la racit .

Prepararea ingredientelor

Se va taia carnea in bucatele mici fie cu cutitul , fie cu robotul de bucatarie . Dupa aceia se vor taia  castravetii si gogosarii cubulete . Se va toca si varza care se va face ca o salata .

Pe o farfurie se va aseza lipia libaneza si va incepe sa fie umpluta . Mai intai se va adauga putin ketchup , varza si carne. Dupa aceia urmeaza castravetii , ceapa si gogosarii . La final se va adauga mustar , maioneza si ketchup .

Dupa ce lipia a fost umpluta cu aceste ingrediente , urmeaza sa fie impachetata sau rulata .

Aceasta lipie poate fii facuta si acasa cu ingredientele cunoscute .

Pentru aceasta vom folosi urmatoarele ingrediente :

Apa

Sare

Faina

Shaorma se poate consuma asa cum este sau peste ea se va putea orna putina ciocolata .

Ca si bautura este bine venita o bere blonda sau neagra .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!