Un site pentru gurmanzi

o- socată -romaneasca-super-delicioasa-aromata.jpg
Bauturi

O socata romaneasca super delicioasa aromata

O socata romaneasca super delicioasa aromata este bine sa se faca in perioada mai – iunie. O socata romaneasca super delicioasa aromata facuta in casa este super delicioasa si spumanta. Băutura aceasta naturală se face cel mai bine din flori proaspete. Socata se poate face și iarna sau toamna . Se face din flori uscate de soc, ținute în prealabil într-un loc răcoros. O socata romaneasca aromata este un adevarat medicament pentru organism Aceasta trebuie tinuta în pungi de hârtie. Florile de soc se vor culege cu mare grija fara a le distruge .

Pentru o socată buna si delicioasa avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente O socata romaneasca super delicioasa aromata :

12-14 flori de soc mari cât palma, parfumate

4 lămâi,

10 litri de apă,

1 kg de zahăr,

10 boabe de orez (pentru fermentație)

sau 5 grame de drojdie proaspătă.

Mod de preparare socata romaneasca :

Florile de soc se pun într-un borcan curat de 10 litri. Adăugăm apa şi lămâile tăiate felii și stoarse bine de suc în apă. Pentru a nu da un gust foarte amar, puteți pune doar pulpa de lamiae. Apoi se vor aduga  și fâșii din coaja galbenă. Partea albă a cojii este cea care dă gustul amar.

Borcanul se acoperă şi se lasă o zi cu florile in el . A doua zi punem zahărul și boabele de orez sau drojdia . Amestecăm bine, acoperim borcanul și lăsăm la fermentat încă 3-4 zile. Nu închideți complet borcanul pentru a lăsa socata să „respire”.

O socată tradițională romaneasca :

Compoziția trebuie amestecată de cel puțin două ori pe zi. Se va lasa pana ce  apa devine gălbuie și mirosul este plăcut. Apoi trebuie să strecurăm sucul printr-o sită deasă sau printr-o pânză de tifon. Socata este gata, se pune în sticle cu dop/capac. Trebuie inchisa eremtic și se depozitează la loc întunecos și rece.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!