O supa de rosii delicioasa si super gustoasa este bine venita in aceasta perioada . O supa de rosii delicioasa si super gustoasa este o supa numita si ”zama dă părădaisă”. Aceasta supa este super delicioasa cand se face la foc mic in ulcica de pamant.
Este o supa foarte consistenta pentru organism . Aceasta supa de rosii difera de la o zona la alta . Pentru a face aceasta delicioasa supa avem nevoie de anumite ingrediente.
Principalele ingredient necesare pentru aceasta supa sunt urmatoarele :
Ingrediente pentru O supa de rosii delicioasa si super gustoasa
1,5-2 kilograme de rosii bine coapte
1 ceapa
2-3 morcovi
1 bucata de telina
optional, 1/2 de ardei gras
1 catel de usturoi
30 de ml. de ulei de masline extravirgin
3 foi de dafin,
1 ramurica de cimbru proaspat,
1 ramurica de busuioc,
Patrunjel verde sau busuioc
1 lingura rasa de zahar
Sare
Piper
Mod de preparare supa de rosii delicioasa
Rosiile se vor opari in apa clocotita 1-2 minute. Dupa asta, se vor decoji cu usurinta. Dar se mai pot aseza rosiile pe gratarul incins si se vor coace foarte bine. Apoi rosiile se vor intorce pe toate partile, timp de 5 minute. Asta se face pentru ai da o aroma mai buna ca sa prinda si un gust nemaipomenit de copt. Se face si pentru a se sdesprinda foarte usor coaja.
Am decojit rosiile si le-am indepartat partea lemnoasa de langa codita cu un cutit. Le-am pus intr-o oala potrivita, le-am acoperit cu apa. Am adaugat dafinul, crenguta de cimbru si cea de busuioc si doar un praf de sare. Apoi rosiile astfel decojite le-am pus pe foc.
Călirea legumelor pentru o supa delicioasa
In cele vreo 10-15 minute in care rosiile stau singure pe foc, se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Aoi curatam usturoiul si il zdrobim in piua cu putina sare si ulei. Se incinge uleiul intr-o oala suficient de mare ca sa incapa toata supa de rosii.
Se adauga toate legumele deodata, calindu-se pana se inmoaie, pe foc mic. Nu trebuie sa se rumeneasca deloc. Imediat ce se inmoaie legumele, se adauga o ceasca (200 de ml.) de apa si se fierb mai departe.
Dupa aproximativ 10-15 minute de fierbere, se ia de pe foc oala cu rosiile. Se scoate dafinul si cimbrul si se paseaza cu blenderul de mana.
Rosiile pasate se adauga peste legumele calite. Se completeaza cu apa pana la atingerea consistentei dorite. Supa de rosii poate fi mai cremoasa sau mai lichida, dupa cum va place. In aceasta faza, se condimenteaza supa cu 1 lingura rasa de zahar.
O supa de rosii super delicioasa
Este necesar pentru a echilibra aciditatea rosiilor. Desigur, se adauga si sare si piper dupa gust.
Se fierbe supa de rosii in continuare, pana cand legumele au consistenta dorita.Aici exista dou variante : Sa o lasati asa mai lichida sau mai cremoasa . Daca se doreste, se pot pasa si legumele, facandu-se o supa crema.
Avand in vedere ca acum este deja vara de preferat ca supa de rosii sa ramana lichida . Este mult mai buna si mai delicioasa atunci cand o manaci rece. In supa daca se doreste se poat adauga niste paste taiate marunt sau niste fidea
La final supa de rosii se va servi cu paine prajita. Aceasta se va freca cu usturoi si prelinsa cu putin de ulei de masline.
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62