panettone-de-casa-super- gustos -apetisant.jpg
Dulciuri

Panettone de casă super gustos apetisant

Panettone de casă super gustos apetisant este o prajitura super gustoasa . Panettone de casă super gustos apetisant  de anumite ingrediente. Principalele ingrediente pentru panettone sunt urmatoarele :

Ingrediente Panettone de casă super gustos apetisant :

100 g zahar

2 linguri coaja de portocala confiata

5 linguri unt

coaja unei portocale

100 g stafide (1/2 negre, 1/2 aurii)

un praf sare

420 g faina

50 g merisoare uscate

coaja unei lamai

60 ml apa

60 ml lapte

3 oua

esenta vanilie

1 pliculet drojdie uscata (7 g)

Mod de preparare Panettone de casă :

Intr-un castron se amesteca laptele cu apa si presara drojdia. Lasa amestecul deoparte 5-10 minute, pana devine spumos. Adauga apoi 4 linguri de faina si una de zahar. Apoi vom amesteca continutul si apoi acoperim recipientul cu folie de plastic. Dam maiaua obtinuta la cald pentru aproximativ 30 minute.

Se vor bate ouale cu zaharul ramas si esenta de vanilie. Intre timp vom adauga  coaja de lamaie rasa si coaja de portocala rasa. Apoi vom dauga maiaua crescuta, faina si untul la temperatura camerei. Apoi adaugam praful de sare si il framantam la robot . Aceasta se framanta cca 10 minute,iar de mana cca 18-20 min. Dupa 5 minute de framantat, se vor adauga stafidele. Apoi se vor adauga merisoarele si coaja de portocala confiata.

Se va rastuarna aluatul pe blatul de lucru bine infainat . Apoi aluatul se mai framanta 1-2 minute.  Apoi se asaza continutul intr-un castron incapator, uns cu ulei . In prealabil castronul se va unge cu ulei si deasupra. Se va acoperi recipientul cu folie si se da la cald pentru 3-4 ore. Sau lasam continutul sa mai creasca pana ce volumul compozitiei se tripleaza.

Panettone de casă

Se rastoarna compozitia crescuta din nou pe blatul de lucru.  Se va amesteca  continutul  pentru 5-10 secunde cu faina. Se va face asa  incat sa il putem manevra . Se va unge o forma de tort, una mai ingusta. Asta se poate face daca vrei ca panettone sa fie inalt .  Se va unge iar partea de sus a compozitiei cu putin ulei sau unt topit. Acesta se va  acoperi cu folie si se da iar la crescut pentru 3 ore.

Dupa ce a crescut, da panettone la cuptor la 180 grade pentru 40-45 de minute. Acesta se tine chiar pan ace trece testul scobitorii .  Dupa ce panettone va fi copt el se va scoate afara si se lasa sa se raceasca .

Acest panettone se poate consuma in aceasta stare !

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: