Un site pentru gurmanzi

papanasi -cu- samntana- si- dulceata.jpg
Dulciuri

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata este un desert foarte gustos si delicios. Papanasi cu smantana si dulceata se face foarte rapid si in orice perioada a anului . La cest desert se foloseste dulceata cu gust acrisor . Cea mai buna dulceata de visine sau de afine . Pentru a face acest minunat desert avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru a face papanasii sunt urmatoarele :

 Ingrediente Papanasi Cu Dulceata Si Smantana

250 de grame branza de vaci bine scursa de zer

230-250 grame faina

1 lingurita sare

1 lingurita de scortisoara

1 lingurita de praf de copt

1 plic de zahar vanilat (eu am pus zahar vanilat brun, cu vanilie naturala)

2 oua intregi

0,5 litri de ulei

Faina

Dulceata afine sau visine

Snmantana

Coaja rasa de lamaie

Zahar pudra,

Praf de scortisoara

Incepem cu aluatul pentru papanasi:

Intr-un castron se pune branza de vaci. Se adauga sarea, zaharul vanilat si scortisoara. Apoi se va adauga si coaja rasa de lamiae . Se adauga si o lingurita de praf de copt.

Se marunteste totul cu furculita si se omogenizeaza, apoi se adauga cele doua oua

Se omogenizeaza ouale si branza, se adauga faina si se incepe sa se inglobeze cu o lingura.

Apoi tot continutul se ia la framantat. Se framanta doar pana cand se omogenizeaza, nu e nevoie de mai mult.

Cantitatea finala de faina absorbita poate sa varieze usor in functie de marimea oualor. Aceasta mai depinde si de gradul de umiditate al branzei

Mod de preparare Papanasi cu dulceata si smantana

Se presara planul de lucru cu faina pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Se aseaza aluatul de papanasi pe planul de lucru.

Aluatul se imparte in 5 bucati marisoare, pentru papanasi. Se mai fac si 5 bucati mai mici pentru binecunoscutul mot

Bucatile mici se modeleaza in forma de bila, acel mot specific pentru papanasi. Din bucatile mari se formeaza papanasii. Se rotunjesc, se turtesc si cu ajutorul degetelor se formeaza la mijloc o gaura. Aceasta gaura  care se largeste usor, sub forma unui cerc .

Aceasta permitand papanasilor se se faca bine in interior in timpul prajirii.

Pentru ca papanasii sa se prajeasca bine trebuie sa se introduca in ulei din abundenta . Apoi papanasii se vor scoate pe un servet asorbant pe o farfurie.

Acesti Papanasi cu dulceata si smantana se vor aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se dau papanasii la cuptorul preincins la 180 de grade timp de 7-8 minute. Cand sunt gata se vor scoate afara din cuptor .

Se va adauga motul peste papanasi si se vor garnisi . Se vor garnisi cu smantana si apoi cu dulceata putin acrisoara .

De preferinta este dulceata de afine sau de visine . Peste se va adauga un praf de zahar pudra .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!