Un site pentru gurmanzi

Pască -cu- brânză -dulce -și -stafide
Diverse

Pască cu brânză dulce și stafide

Pască cu brânză dulce si stafide este o adevarata delicatese . Aceasta Pască cu brânză dulce și stafide se face de Paste .

De Paște noi românii nu concepem să nu mâncăm miel și pască. Așadar fiecare roman face pască cu brânză dulce și stafide. Cu aluat de cozonac sau fraged sau pur și simplu fără aluat . Pentru că este mult mai rapid de făcut și conține mult mai multă brânză .

Pentru a face aceasta delicioasa Pasca cu brânză dulce și stafide , avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente pentru Pască cu brânză dulce și stafide :

750 g  brânză grasă de vaci bine stoarsă

400 g de smântână grasă cu 25% grăsime

20 g zahăr vanilat (2 plicuri)

Un praf de sare

6 ouă

2 gălbenușuri

200 g de unt cu minim 80% grăsime la temperatura camerei

150-200 g de zahăr tos

50 g faină albă tip 000

100 g de griș de grâu

100 g stafide (Opțional)

coaja rasă de la o portocală/lămâie

Mod de preparare pentru Pască cu brânză dulce și stafide :

Preîncălzim mai intai cuptorul la 180 de grade Celsius. Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici.  Apoi amestecăm grișul cu făina si tapetam cu hartie fundul unei tavi .Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor . Din când în când amestecam până se topește zahărul.

Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm.

Amestecul pentru Pască cu brânză dulce și stafide :

Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel. Lăsăm pentru 10 minute deoparte sa se odihneasca aluatul . Adăugăm și untul topit și omogenizăm. Turnăm intreg aluatul direct în tavă. Dăm la cuptor pentru 50-55 de minute pasca. O tinem până când pe partea superioară o simțiți ușor elastică .

După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute . Aceasta se lasa în tava în care s-a copt sa se raceasca . Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet. Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet. Deasupra asezam un prosop ca sa se raceasca mai repede

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!