pieptul -de -pui -batut- in- sos- de- mozzarella.jpg
Mancare

Pieptul de pui batut in sos de mozzarella

Pieptul de pui batut in sos de mozzarella este un piept foarte gustos si delicios. Pieptul de pui batut in sos de mozzarella este un preparat care se face foarte rapid . Pana nu de mult se faca in bucatariile occidentale . Acum se prepara si in bucataria romaneasca fiind un adevarat deliciu  . Pentru a face acest piept avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingredient ce se folosesc sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru pieptul de pui :

Piept de pui

Piper

Oregano

Praf de usturoi

Ulei

Boia de ardei iute

Ingrediente pentru sosul de mozzarella :

Unt

Faina alba

Lapte

Mozzarella

Sare

Patrunjel

Mod de preparare :

Se ia pieptul de pui si se spala foarte bine . Dupa aceia acesta se va bate cu un sucitor ( cu orice altceva in afara de ciocanul de snitele ) . Se va bate pentru a se fragezi si a ramane putin succulent .

Apoi se ia pieptul de pui si se va aseza intr-un boall . Peste el se vor pune ingredientele . Se va pune intai putin piper ,apoi se va pune oregano . Apoi se va pune o lingura de praf de usturoi , 3 linguri de ulei si o lingura de boia de ardei dulce .

Se vor amesteca pieptul de pui foarte bine cu aceste ingrediente. Dupa aceia urmeaza sa facem sosul de mozzarella.

Intr-o tigaie incinsa vom adauga 3 linguri de unt . Se va mesteca untul si intre timp vom adauga putina faina alba . Continuam sa amestecam si punem putin lapte . Dupa ce incepe sa se faca o pasta adaugam tot laptele ( 50 gr ) si amestecam .

Dupa aceia vom adauga mozzarella ( 100 gr ) si continuam sa amestecam . La final vom adauga un praf de sare si patrunjelul tocat marunt . Vom continua sa mai amestecam pan ace vom obtine  un sos omogen .

In aceast sos de mozzarella vom introduce pieptul de pui deja facut . Il vom da prin acest sos si apoi le asezam intr-o tava . Vom adauga tot sosul in tava . Vom da tava putin la cuptor doar cat sa prinda o crusta .

Dupa aceia se va scoate afara si se va orna cu felii de rosii si cu frunze de patrunjel pentru décor .

Se poate servi asa sau cu garniture de cartofi prajiti si cu o salata asortata .

Ca si bautura este bine venita o bere sau un vin alb .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: