pieptul- de- pui- cu- mere -și- masline
Mancare

Pieptul de pui cu mere și masline

Pieptul de pui cu mere și masline este o adevarata delicatese . Pieptul de pui cu mere și masline este o mancare care se face foarte rapid . Atunci cand ne hotaram sa facem acest piept de pui trebuie sa stim nu este costiusitor .Pentru a face acest piept de pui avem nevoie de anumite ingrediente special . Principalele ingrediente pe care le folosim sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru pieptul de pui :

1 cutie de piept de pui
1 ceapă (albă sau roșie, de care aveți)
1 lingură de ulei de măsline
1 cațel de usturoi, zdrobit sau ras
2 mere ionatane
100 g masline
150 ml bere
Pătrunjel tocat
Sare
Piper

Modul de preparare piept de pui :

Vom curati mai intai ceapa si cateii de usturoi. Dupa ceia ceapa o vom spala foarte bine . Apoi ceapa o vom taia joulien si o vom pune intr-un castron . Apoi urmeaza sa taiem si usturoiul in feli subtiri .Vom lua pieptul de pui si il vom splala foarte bine . Dupa aceia vom taia pieptul de pui in feli mai subtiri si il vom aseza intr-o farfurie .

Vom lua o tigaie in care vom adauga ulri si il vom lasa putin sa se inncinte . Dupa aceia ceapa taiata joulien se va adauga pentru a fii calita . Cand ceapa incepe putin sa isi schimbe culoarea , vom adauga pieptul de pui taiat felii.

Apoi vom adauga mai intai usturoiul taiat felii subtiri , merele taiate si ele in feli subtiri necuratate . Vom continua sa adaugam sarea , piperul si maslinele . Apoi vom continua sa adaugam berea si putin ulei de masline si sa amestecam aceste ingrediente.

Timpul de fierbere al mancarii 

Aduceți la temperatura de fierbere intreaga compozitie din tigaie cat sa dea 2-3 clocote. Aceasta se va tine cât să se evapore alcoolul din tigaie . Apoi veti  acoperi tigaia cu un capac astfel incat carnea sa se prajeasca in aceste ingrediente.

În circa 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă și suculentă. Luați tigaia de pe foc și presărați deasupra intregului continut pătrunjel verde tocat.

Acest piept de pui este o adevarata delicatese si se poate servi asa cum este . Se mai poate servi cu o garniture de cartofi super deliciosi tinuti la macerat . Aceaspa friptura super delicioasa se mai poate servi si cu o salata asortata de rosii si castraveti .

Ca si bautura , este bine venit un vin alb, un vin rosu , sau de ce nu o bere de calitate !

Pofta buna !
dodorel62-Severin

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: