Un site pentru gurmanzi

pieptul- de- pui- cu- mere- și- masline
Diverse

Pieptul de pui cu mere și masline

Pieptul de pui cu mere și masline este o adevarata delicatese . Pieptul de pui cu mere și masline este o mancare care se face foarte rapid . Atunci cand ne hotaram sa facem acest piept de pui trebuie sa stim nu este costiusitor .Pentru a face acest piept de pui avem nevoie de anumite ingrediente special . Principalele ingrediente pe care le folosim sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru pieptul de pui :

1 cutie de piept de pui
1 ceapă (albă sau roșie, de care aveți)
1 lingură de ulei de măsline
1 cațel de usturoi, zdrobit sau ras
2 mere ionatane
100 g masline
150 ml bere
Pătrunjel tocat
Sare
Piper

Modul de preparare piept de pui :

Vom curati mai intai ceapa si cateii de usturoi. Dupa ceia ceapa o vom spala foarte bine . Apoi ceapa o vom taia joulien si o vom pune intr-un castron . Apoi urmeaza sa taiem si usturoiul in feli subtiri .Vom lua pieptul de pui si il vom splala foarte bine . Dupa aceia vom taia pieptul de pui in feli mai subtiri si il vom aseza intr-o farfurie .

Vom lua o tigaie in care vom adauga uleiul si il vom lasa putin sa se incinte . Dupa aceia ceapa taiata joulien se va adauga pentru a fii calita . Cand ceapa incepe putin sa isi schimbe culoarea , vom adauga pieptul de pui taiat felii.

Apoi vom adauga mai intai usturoiul taiat felii subtiri , merele taiate si ele in feli subtiri necuratate . Vom continua sa adaugam sarea , piperul si maslinele . Apoi vom continua sa adaugam berea si putin ulei de masline si sa amestecam aceste ingrediente.

Aduceți la temperatura de fierbere intreaga compozitie din tigaie cat sa dea 2-3 clocote. Aceasta se va tine cât să se evapore alcoolul din tigaie . Apoi veti  acoperi tigaia cu un capac astfel incat carnea sa se prajeasca in aceste ingrediente.

În circa 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă și suculentă. Luați tigaia de pe foc și presărați deasupra intregului continut pătrunjel verde tocat.

Acest piept de pui este o adevarata delicatese si se poate servi asa cum este . Se mai poate servi cu o garniture de cartofi super deliciosi tinuti la macerat . Aceaspa friptura super delicioasa se mai poate servi si cu o salata asortata de rosii si castraveti .

Ca si bautura , este bine venit un vin alb, un vin rosu , sau de ce nu o bere de calitate !

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!