plachia -de- pestes-uper -gustoasa -interesanta.jpg
Mancare

Plachia de peste super gustoasa interesanta

Plachia de peste super gustoasa interesanta este o mancare super gustoasa . Plachia de peste super gustoasa interesanta se face din orice tip de peste . Dar cea mai buna este din salau si apoi de crap. Se stie ca pestele cotine fosfor si este bun pentru organism. Aceasta este o mancare specifica lipovenilor . Dar acum aceasta plachie se face si in gospodarii nu numai la restaurante. Pentru a face aceasta mancare vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente Plachia de peste super gustoasa  interesanta :

Peste ( salau sau crap )

Rosii

Castraveti murati

Ceapa

Masline

Ardei gras

Ulei de masline

Usturoi

Pasta de rosii

Condimente

Vegeta

Vin sau bere

Lamaie sau hellas

Mod de preparare sos plachie de peste :

Se piseaza usturoiul , se adauga rosii in bulion , vegeta si condimentele . Apoi se stropeste cu vin sau cu bere . Se amesteca foarte bine si se lasa sa se odihneasca putin.

Mod de preparare Plachia de peste super   :

Se curta pestele si apoi se spala cu apa calduta . Se taie ceapa  si  rosiile rondele subtiri . Castravetii murati se taie tot rondele dar mai groase . Se aseaza in tava mai intai ceapa , apoi rosiile . Urmeaza apoi castravetii murati si maslinele intregi . Dupa aceia se aseaza peste acest pat facut pestele .

La final peste toata compozitia din tava se va adauga sosul facut . Se va da tava la cuptor la foc mediu .

Dupa circa 15 – 20 min se va intoarce pestele pe partea ceilalta . Se va mai tine la cuptor timp de circa 15-20 de minute . Dupa aceia se scoate tava afara si se va lasa putin sa se raceasca .

Apoi pestele se va taia rondele pentru a putea fii servit . Cand se va adauga pe farfurie , peste bucata de peste se va adauga si sosul din tava . Se mai poate adauga si lamaie taiata feli sau helas .

Ca si bautura este bine venit un vin alb .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: