placinta-apetisanta - cu -carne -tocata.jpg
Diverse

Placinta apetisanta cu carne tocata

Placinta apetisanta cu carne tocata este o placinta super gustoasa. Placinta apetisanta cu carne tocata se poate face si acasa sau la placintarie. Pentru a face aceasta placinta vom folosi anumite ingrediente specifice. Principalele ingredient pe care le folosim  sunt urmatoarele :

Ingrediente Placinta apetisanta cu carne tocata: 

600 gr carne tocată;

condimente speciale pentru sarmale;

piper măcinat;

3-4 linguri de ulei;

3 căței de usturoi mărunțiți;

1 ou;

2 cepe tocate mărunt;

50 gr unt topit;

50 ml apă;

sare;

100 gr iaurt;

500 gr foi turcești de plăcintă.

Mod de preparare: 

Se va pune uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa tocată și puțină sare. Apoi se va  amesteca cu o lingură de lemn până ce se celeste ceapa .

Când ceapa este gata adăugați usturoiul si amestecați timp de un minut. După care puneți și carnea tocată, condimentele speciale pentru sarmale și piperul.

Amestecați carnea și amestecati-o pentru încă 10 minute. Când continutul este gata e gata trebuie să o dați la răcit;

Între timp, vă puteți apuca de amestecul cu care veți unge fiecare folie. Apoi se va  adauga oul într-un bol, adăugați iaurtul, untul și apa și amestecați bine.

Desfaceți foaia de plăcintă turcească si puneți peste ea din amestec. Puneti amestecul pe care tocmai l-ați pregătit și întindeți-l bine cu o pensulă;

din carnea tocată și puneți rulourile formate într-o tavă de copt. Inainte in vava se va adauga  hârtie de copt.Cand placinta este gata , se va aseza in tava si se va da la aragaz. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit inainte de a introduce tava. Se va tine placinta la cuptor circa 40 de minute.

Cand placinta este gata se va scoate tava afara si se va lasa putin sa se raceasca . Dupa aceia se va taia si se va putea servi .

Ca si bautura se poate servi in special o  bere blonda sau berea neagra .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: