Placinta apetisanta cu carne tocata este o placinta super gustoasa. Placinta apetisanta cu carne tocata se poate face si acasa sau la placintarie. Pentru a face aceasta placinta vom folosi anumite ingrediente specifice. Principalele ingredient pe care le folosim sunt urmatoarele :
Ingrediente Placinta apetisanta cu carne tocata:
600 gr carne tocată;
condimente speciale pentru sarmale;
piper măcinat;
3-4 linguri de ulei;
3 căței de usturoi mărunțiți;
1 ou;
2 cepe tocate mărunt;
50 gr unt topit;
50 ml apă;
sare;
100 gr iaurt;
500 gr foi turcești de plăcintă.
Mod de preparare:
Se va pune uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa tocată și puțină sare. Apoi se va amesteca cu o lingură de lemn până ce se celeste ceapa .
Când ceapa este gata adăugați usturoiul si amestecați timp de un minut. După care puneți și carnea tocată, condimentele speciale pentru sarmale și piperul.
Amestecați carnea și amestecati-o pentru încă 10 minute. Când continutul este gata e gata trebuie să o dați la răcit;
Între timp, vă puteți apuca de amestecul cu care veți unge fiecare folie. Apoi se va adauga oul într-un bol, adăugați iaurtul, untul și apa și amestecați bine.
Desfaceți foaia de plăcintă turcească si puneți peste ea din amestec. Puneti amestecul pe care tocmai l-ați pregătit și întindeți-l bine cu o pensulă;
din carnea tocată și puneți rulourile formate într-o tavă de copt. Inainte in vava se va adauga hârtie de copt.Cand placinta este gata , se va aseza in tava si se va da la aragaz. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit inainte de a introduce tava. Se va tine placinta la cuptor circa 40 de minute.
Cand placinta este gata se va scoate tava afara si se va lasa putin sa se raceasca . Dupa aceia se va taia si se va putea servi .
Ca si bautura se poate servi in special o bere blonda sau berea neagra .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62