Un site pentru gurmanzi

placinta -cu -dulce- super- gustoasa -apetisanta.jpg
Diverse

Placinta cu branza dulce super gustoasa apetisanta

Placinta cu branza dulce super gustoasa apetisanta este super gustoasa. Placinta cu branza dulce super gustoasa apetisanta este un desert super gustos . Pentru a face aceasta placinta trebuie sa avem ingredient specifice. Ingredientele folosite pentru a face placinta sunt urmatoarele :

Ingrediente placinta cu branza dulce super gustoasa apetisanta

500 g făină, 3 linguri de ulei, 1 linguriță de sare, 1 ceașcă de apă caldă

Mod de preparare aluat

Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, unde se va pune uleiul, sarea și o ceașcă de apă caldă. Se amestecă întâi cu lingura, iar când începe aluatul să se prindă, se frământă deopotrivă peste tot cu mâna. Se face un aluat potrivit, dar mai mult moale.

Apoi se va  adăuga câte puțină apă caldă, dacă mai trebuiește. După ce a fost bine frământat și bătut bine de masă, se lasă 10 minute la loc cald. Nu se va lasa  la loc umed. Aluatul va fii acoperit cu un șervet tot cald sau cu o cratiță încălzită dinainte.Se întinde apoi o fiecare foaie cu o sucitorul . Apoi se acoperă cu un șervet și se lasă să se odihnească un sfert de oră.

Pe masa de bucătărie se pune o față de masă curate si se presară făină. Se va pune foaia deasupra și cu multă răbdare se întinde de jur împrejur. Aceasta se face  cu mare grijă să nu se rupă foaia cumva. Aceasta se face până ce marginele aluatului întrec marginele masei. Se face aceasta operatiune pana ce foaia sa făcut subțire cât o foiță de țigare. Marginea rămasă groasă împrejur se rupe, iar restul se lasă să se usuce câteva minute.

Ingrediente umplutură placinta

300 g brânză de vaci, 30 g unt proaspăt, 1/2 lingură de făină, 2 ouă, 1/2 ceașcă de lapte, 2 linguri de unt

Mod de preparare umplutură cu procopsala

Se întinde foaia de aluat foarte subțire  după ce sa uscat puțin. Se taie în bucăți de mărimea tavei în cari ne vom așeza plăcinta. Se face o umplutură din brânză de vaci dată prin sită. Aceasta se amestecă cu unt proaspăt, lapte, făină, ouă și sare. Se unge tava cu unt si se pun 4-5 foi de plăcintă, unse între ele cu unt.

Apoi se așază brânza, pe care o întindem cu o furculiță deopotrivă peste tot. Deasupra se mai așază câteva foi de plăcintă unse între ele cu unt. Se stropește cu unt și se dă la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se taie pătrate și se așază pe o farfurie.

Peste placinta astfel obtinuta se va presara zahar pudra .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!