prajitura- cu- mere -super- delicioasa
Dulciuri

Prajitura cu mere super delicioasa

Prajitura cu mere super delicioasa este o prajitura care se face foarte repede . Prajitura cu mere super delicioasa este o prajitura foarte delicioasa si nu necesita foarte mult pentru a o face .

Prajitura cu mere are un mare avantaj: poate fi facuta in orice moment al anului cu fructe proaspete. Cred ca este una din prajiturile clasice ale copilariei.

Pentru a face aceasta prajitura cu mere avem neoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru a face aceasta prajitura cu mere sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru umplutura placinta cu mere :

2 kg mere dulci-acrisoare
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
coaja de la 1 lamaie
60 g nuci

Ingrediente pentru aluat prajitura cu mere :

500 g faina alba
250 g unt
sau 100 g unt + 100 g untura
125 g zahar praf
2 pachete zahar vanilat
2 oua + 2 galbenusuri
2 linguri smantana
coaja de lamaie
un praf de sare

Mod de preparare prajitura cu mere :

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele. Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.

Se curata merele, se taie in cubulete sau felii ori se dau pe razatoarea mare (eu am folosit robotul) . Apoi merele se calesc cu zahar pana scade sucul pe care-l tocmai la lasat. Cand merele sunt calite se adauga un pic de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.

Apoi se unge tava cu unt si se presara cu faina sau se tapeteaza cu hartie de copt.

Se toarna jumatate din aluat si se baga pentru 10-12 minute la 180 grade C (foc potrivit), in cuptor preincalzit.

Se scoate si se pune amestecul de mere calite.
La final, se toarna restul de aluat, cat mai uniform, deasupra merelor. Nu va speriati ca nu va va ajunge compozitia pentru a finaliza prajitura, caci va fi exact atat cat trebuie.

Mai ales daca turnati ultimul „strat” de aluat in fasii deasupra compozitiei de mere. Nu nivelati, ci lasati darele de aluat sa se aseze singure. In final vor „cuprinde” foarte frumos prajitura.

Coacere prajitura cu mere super delicoasa

Timpul de coacere al acestei prajituri cu mere este de aproximativ  cca. 35-40 de minute  , la o temperature de 170°C . Cand prajitura este gata aceasta se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: