Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicios este o mancare care se face foarte repede . Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicios este o mancare super gustoasa si aromata .
Aceasta mancare isi are originea in Germania . Este o reteta foarte gustoasa care acum se face si in Romania . Romanii adora acum aceste mancaruri care sunt facute in sos de bere . Pentru a face aceasta delicioasa mancare avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru aceasta mancare sunt :
Ingrediente pui cu ciuperci in sos de bere :
300 ml de bere
350 gr de ciuperci
1kg pulpe de pui
1 ceapa mare
3 catei mari de usturoi
50 gr de faina alba
1 lingura de boia dulce
Piper
Sare
1 legatura de patrunjel
Ulei de masline
Mod de preparare Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicious :
Se vor spala bine pulpele de pui , dupa care acestia se vor condimenta cu sare si cu piper . Dup ace totul a fost gata pulpele de pui se trec prin faina . Dupa ce se termina de dat prin faina pulpele se aseaza pe o farfurie . Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si il lasam sa se incinte . Apoi adauga pulpele de pui la prajit . Le lasam sa se rumeneasca pe o parte , dupa care se intorc pe partea ceilalta .
Dupa ce pulpele s-au rumenit pe ambele parti le scoatem afar ape o farfurie . Apoi punem iar ulei in tigaie si adaugam ciupercile . Le lasam si pe ele sa se rumeneasca in tigaie si adaugam putina sare si ulei . Puiul cu ciuperci in sos de bere la final va fii un deliciu.
Dupa ce acestia sunt calite adaugam patrunjelul tocat si usturoiul . Vom continua sa amestecam totul si intre timp vom opri focul . Vom continua sa le amestecam la foc mic pana ce intreg continutul va patrunde in ciuperci .
Intr-o cratita adaugam ulei si punem ceapa taiata marunt la calit . Cand ceapa incepe sa prinda putina culoare , adaugam boiaua dulce . Peste ceapa vom adauga pulpele prajite . Vom adauga apoi berea toata impreuna cu putina sare si piper .
Vom lasa mancarea sa fiarba Puiul cu ciuperci in sos de bere circa 10 minute . Dupa care pulpele se vor intoarce . Le vom mai lasa si pe partea ceilalta sa fiarba inca 10 minute . Cand totul este gata , la final vom adauga ciupercile impreuna cu putina apa .
Mai lasam manacarea sa mai fiarba aproximativ 10 minute dupa care vom opri focul .
Puiul cu ciuperci in sos este in sfarsit terminat .
La final daca dorim putem sa adaugam masline taiate rondele marunt . Sau daca n lasam mancarea asa cum este . Se poate servii imediat sau se poate lasa putin sa se raceasca .
Ca si bautura este bine venit un vin rosu sau o bere de calitate !
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62