Un site pentru gurmanzi

puiul -cu -ciuperci- in -sos- de- bere -super- delicios,jpg
Mancare

Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicios

Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicios este o mancare care se face foarte repede . Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicios este o mancare super gustoasa si aromata .

Aceasta mancare isi are originea in Germania . Este o reteta foarte gustoasa care acum se face si in Romania . Romanii adora acum aceste mancaruri care sunt facute in sos de bere . Pentru a face aceasta delicioasa mancare avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente pentru aceasta mancare sunt :

Ingrediente pui cu ciuperci in sos de bere :

300 ml de bere
350 gr de ciuperci
1kg pulpe de pui
1 ceapa mare
3 catei mari de usturoi
50 gr de faina alba
1 lingura de boia dulce
Piper
Sare
1 legatura de patrunjel
Ulei de masline

Mod de preparare Puiul cu ciuperci in sos de bere super delicious :

Se vor spala bine pulpele de pui , dupa care acestia se vor condimenta cu sare si cu piper  . Dup ace totul a fost gata pulpele de pui se trec prin faina . Dupa ce se termina de dat prin faina pulpele se aseaza pe o farfurie . Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si il lasam sa se incinte . Apoi adauga pulpele de pui la prajit . Le lasam sa se rumeneasca pe o parte , dupa care se intorc pe partea ceilalta .

Dupa ce pulpele s-au rumenit pe ambele parti le scoatem afar ape o farfurie . Apoi punem iar ulei in tigaie si adaugam ciupercile . Le lasam si pe ele sa se rumeneasca in tigaie si adaugam putina sare si ulei . Puiul cu ciuperci in sos de bere la final va fii un deliciu.

Dupa ce acestia sunt calite adaugam patrunjelul tocat si usturoiul . Vom continua sa amestecam totul si intre timp vom opri focul . Vom continua sa le amestecam la foc mic pana ce intreg continutul va patrunde in ciuperci .

Intr-o cratita adaugam ulei si punem ceapa taiata marunt la calit . Cand ceapa incepe sa prinda putina culoare , adaugam boiaua dulce . Peste ceapa vom adauga pulpele prajite . Vom adauga apoi berea toata impreuna cu putina sare si piper .

Vom lasa mancarea sa fiarba Puiul cu ciuperci in sos de bere circa 10 minute . Dupa care pulpele se vor intoarce . Le vom mai lasa si pe partea ceilalta sa fiarba inca 10 minute . Cand totul este gata  , la final vom adauga ciupercile impreuna cu putina apa .

Mai lasam manacarea sa mai fiarba aproximativ 10 minute dupa care vom opri focul .

Puiul cu ciuperci in sos este in sfarsit terminat .

La final daca dorim putem sa adaugam masline taiate rondele marunt . Sau daca n lasam mancarea asa cum este . Se poate servii imediat sau se poate lasa putin sa se raceasca .

Ca si bautura este bine venit un vin rosu sau o bere de calitate !

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!