Un site pentru gurmanzi

Pulpa -de-curcan- la- tava
Mancare

Pulpa de curcan la tava

Pulpa de curcan la tava este un deliciu . Acesta pulpa de curcan la tava se impaneaza . Pulpele se impaneaza cu sunca sau bacon . Sunt o adevarata delicatese si au un gust aparte . Aceste pulpe impanate la tava nu sunt greu de facut .

Pentru a face aceasta pulpa de curcan  avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente pentru pulpa de curcan la tava:

Pulpe de curcan

2 llingurite de sare

Usturoi granulat

5 catei de usturoi

Cateva foi de dafin

Piper negru macinat

Boia de ardei dulce

Sunca sau bacon

Ulei

Cimbru

Busoioc

Mod de preparare pulpa de curcan :

Se spala bine pulpele de curcan si se sterg . Apoi pulpele se taie in bucati mai mici .Se aseaza pe o farfurie si se cresteaza din loc in loc . Se asezoneaza mai intai cu putin ulei si apoi se adauga ingredientele . Se adauga usturoiul granulat si piperul macinat . Se intinde pe toata suprafata pulpei .

Apoi se adauga boiaua de ardei dulce , cimbrul si busuiocul . La final se adauga sarea dupa gust . Apoi se intinde intreg continutul peste pulpa . Odata intinse toate ingredientele se lasa pulpele putin la macerat .

Intre timp intr-o tava inalta se adauga apa , ulei si foi de dafin . Se adauga in tava pulpele de curcan macerate . Intre timp se porneste cuptorul de la aragaz . Se va lasa cuptorul la foc mic pana ajunge la temperatura de 180 de grade .

Odata ajuns la temperatura de 180 de grade tava se va introduce la cuptor . Se va lasa pulpa la cuptor circa 50 de minute si apoi se va verifica . Se va adauga sosul din tava peste pulpa . Se va mai lasa la cuptor circa 10 , 20 de minute pana se va rumeni .

Apoi se va opri cuptorul si tava se va scoate afara . Se va lasa friptura sa se raceasca lent si apoi se poate servi .

Aceasta delicioasa pulpa de curcan se va servi cu o salata asortata . Se va servi alaturi de o garnitura de cartofi . Acestia pot fii prajiti , piure sau gratinati , fiind un adevarat deliciu .

Ca si bautura este binevenit un vin alb, rosu sau rose . Se mai poate servi chiar si cu o bere rece si buna .

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!