Un site pentru gurmanzi

Mancare

Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta este o delicatese . Aceasta pulpa de miel umpluta se pregateste relativ usor . Este o friptura ideala pentru masa de Paste . Se face si pulpa de miel umpluta cu alte organe . Pentru a face aceasta friptura avem nevoie de anumite ingrediente .

Ingrediente pentru Pulpa de miel umpluta :

Măruntaiele de la un miel ( orgenele: ficatul, plămânii, rinichii, inima)

2 legături de ceapă verde sau 3 mai mici

1 legătura usturoi verde sau 2 mai mici

50 ml ulei vegetal

2 legături de pătrunjel

6 ouă

Sare și piper după gust

Bere , Vin rosu

Modul de preparare pentru pulpa de miel umpluta :

Pentru început vom spăla bine organele mielului . Le vom pune la fiert în apă rece, fără absolut nimic. Nu se va pune  sare cand fierbem organele.Sarea întărește ficatul și o să fie ca piatra.

Când va începe să fiarbă se va forma o spumă .Spuma formata va trebui să o luăm jos. Carnea de miel este destul de fragedă, nu va trebui să fierbem mult .Se tine la fiert circa o oră și 20 de minute.  Apoi lăsăm organele să se răcească în apa în care au fiert.

Racirea organelor

În timp ce organele se răcesc, spălam ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.

Le punem la călit, până se înmoaie bine . Le calim pana dispare toată apa lăsată de la ele. Le dăm deoparte să se răcească.

După ce s-au răcit organele le tocăm cubulețe mici . Organele taiate le vom pune într-un vas .Apoi  peste ele adăugăm ceapa cu usturoiul călite. Adaugam apoi cele 3 ouă crude rămase . Amestecam si adaugam pătrunjelul, sare, piper și omogenizăm.

Dupa ce toata compozitia este terminata o lasam sa se odihneasca .

 Preparare pulpa de miel pentru umplere .

Pulpa de miel se spala foarte bine cu apa calduta . Se inlatura pielea de pe pulpa respectiva . Apoi pulpa se cresteaza cu un cutit ascutit . Dupa ce am crestat pulpa vom adauga continutul . Acest continut se va introduce in pulpa . Odata introdus continutul inauntru , pulpa se va coase . Se va coase taietura de pe pulpa cu niste ata . Aceasta cusatura trebuie facuta bine ca sa nu se desfaca ..

Odata garnisita cu organe pulpa se aseaza in tava . In tava se va pune ulei si peste pulpa se va turna vin rosu . Aceasta se va da apoi la cuptor . Cuptorul trebuie bine incins . Cand va fii aproape de terminare se va adauga berea . Se va adauga berea pentru fragezirea pulpei .

Pulpa de miel umpluta se va tine la cuptor

Pulpa de miel umpluta se va tine la cuptor circa o ora . Se va verifica din timp in timp . Odata terminata , friptura se va scoate afara . Se va lasa sa se raceasca pentru a putea fii consumata .

Aceasta pulpa se va taia si va fii super delicioasa . Va avea un gust deosebit si delicios . Gustul il va da gustul organelor cat si carnii de miel Aceasta umplutura este umplutura de la drob .

Aceasta se poate servii cu ceapa verde si mujdei de usturoi . Ca si bautura este binevenit un vin rosu . Se mai serveste si vin alb sau bere .

 

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!