rata- cu- fructe -caramelizate
Mancare

Rata cu fructe caramelizate

Rata cu fructe caramelizate este o mancare super gustoasa si delicata . Rata cu fructe caramelizate este o adevarata delicatese care nu necesita foarte multe ingrediente .

Carnea de rata este o carne foarte speciala, bogata in proteine de buna calitate . Aceasta carne este bogata si minerale ce contribuie la functionarea sistemului imunitar. Mai mult, aceasta carne este foarte gustoasa, cand este bine pregatita Pentru a facea aceasta rata cu fructe , avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente care le folosim pentru aceasta reteta sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru rata cu fructe caramelizate

 

O rata de aproximativ 2kg

Cateva mere
Cativa cartofi

Pentru baitul de la rata cu fructe :

 

Ghimbir (radacina, cca 2 cm);

1 cățel de usturoi mare sau 2 mai mici;
1 lingură sare:
1 linguriță zahăr brun;
piper măcinat;
chili măcinat, după gust:
zeama de la 1 lămâie;
1 grapefruit (sau portocală).

 

Mod de preparare pentru rata cu fructe

Se va curata mai intai ghimbirul si usturoiul de coaja si se va pune in mojar impreuna cu sarea. Acolo se vor mai adauga piperul, chilli si zaharul . Odata adaugate aceste ingrediente urmeaza ca acestia sa se piseaze foarte bine. Apoi, se va turna zeama de la citrice si se va amesteca foarte bine.
Se va curata rata foarte bine de pielea in exces, apoi urmeaza sa se spele foarte bine . Apoi carnea  se va freca cu o lingurita de sare, apoi unge-o cu baitul preparat anterior

Cum pregatesti merele caramelizate cu afine:

Alege cateva mere, taie-le felii si stropeste-le cu zeama de la o lamaie. Pune-le intr-o tava de sticla la cuptor , iar deasupra se va presara zahar brun .

Se va introduce apoi tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 5 minute .
Scoate cu grija si amesteca merele pentru ca acestea sa fie complet acoperite de sosul de zahar .
Adauga afinele si amesteca pentru ca si ele sa fie acoperite de sos , dupa care se vor mai lasa la cuptor cateva minute.

Cum pregatesti piureul de cartofi dulci:

Cat rata se gateste, te poti ocupa de cartofii dulci care se vorfierbe in coaja pana ce acestia se vor inmuia foarte bine .
Scurge-i de apa, curata-i de coaja si amesteca-i cu sare, piper si ulei, dupa gust.
Ii poti transforma in piure folosind fie o furculita, fie folosind un blender

Pregatirea ratei cu mere caramelizate la final :

Se va scoate rata din oala si se va aseaza intr-o tava si deasupra se va pune fructele caramelizate si sostul acestora .

Pofta buna !
Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: