O ciorba radauteana super gustoasa

Ciorba radauteana
Print Recipe
0 Add to Favorites
o -ciorba -radauteana -super- gustoasa.jpg pinit Vezi galeria o fotografie

O ciorba radauteana super gustoasa  nu se face doar din pieptul de pui . O ciorba radauteana super gustoasa buna se face din tot puiul . Aceasta ciorba este o ciorba supe gustoasa si delicioasa .

In ciorba asta isi au locul si pulpele, aripile si spinarile, gaturile si pieptul . Carnea trebuie sa fie fara piele .Aceasta ciorba este o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Aceasta ciorba este specifica din Radauti fiind super gustoasa . Pentru aceasta ciorba avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient folosite pentru ciorba sunt :

Ingrediente ciorba radauteana super gustoasa:

1 pui intreg de cca. 1,2 – 1,5 kg

4 morcovi

2 radacini de patrunjel

2 radacini de pastarnac

1 telina mica

1-2 cepe

1 ardei sau gogosar

3-4 lingurite sare

1 lingurita piper boabe

Pentru dres:

3 galbenusuri foarte proaspete

500 g smantana fermentata cu min 20% grasime

50 g faina de grau

In plus:

4-6 catei de usturoi zdrobiti fin de tot

otet dupa gust

Mod de preparare ciorba radauteana gustoasa :

Se ia un pui intreg , se spala bine si apoi se transeaza. Am desprins mai intai aripile, apoi pulpele. Am taiat pe lung carcasa pe lateral (pe ambele parti) si am desprins spatele de piept. Am taiat spatele in 2 bucati pe lat iar pieptul in 2 pe lung.

Apoi se curata si se spala si zarzavaturile. Acestia fiind morcovii, ceapa, patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul. Ele vor fi scoase ulterior din ciorba radauteana.

Fierbere si spumare ciorba radauteana

Intr-o oala mare de supa se va aseza bucatile de carne de pui. Se va adauga in oala  apa rece pana aproape de buza . Apoi se va mai adauga si 3 lingurite de sare. Apoi oala se va da la foc mare pana cand a ajuns la fierbere. Dupa aceia sin oala se va inlatura spuma de la carnea fiarta .

Apoi se va  adauga in oala zarzavaturile si piperul boabe. Se va  reduce focul la mediu, acoperindu-se oama cu un capac. Ciorba se va tine la fiert aproximativ 45 de minute .

In final se va opri focul si se va strecura supa. La final se va adauga in oala iar carnea si zarzavaturile . Intr-un castron separate se va adauga smantana ,putina faina de grau si 3 galbenusuri de ou.

O ciorba radauteana super gustoasa apetisanta

Aceste ingrediente se vor bate foarte bine pana ce vor devein ca o pasta . Se va adauga otet si usturoiul zdrobit si frecat cu sare . La final toata aceasta comnpozitie se va aduga in oala cu supa . Se va da focul la mare si se va amesteca putin si apoi se va lasa putin sa fiarba.

Ciorba radauteana se serveste fierbinte alaturi de paine proaspata. Cine vrea isi pune otet ,ardei iute si extra smantana. Acestia se vor adauga dupa gust. Se poate presara si un pic de patrunjel verde tocat sau alte verdeturi care va plac.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Difficulty: Nivel intermediar Cook Time 45 min. Rest Time 15 min. Total Time o oră Servings: 5 Calories: 600 Best Season: Potrivită în orice anotimp

Description

O ciorba radauteana super gustoasa  nu se face doar din pieptul de pui . O ciorba radauteana super gustoasa buna se face din tot puiul.

ceasta ciorba este o ciorba supe gustoasa si delicioasa 

In ciorba asta isi au locul si pulpele, aripile si spinarile, gaturile si pieptul . Carnea trebuie sa fie fara piele .Aceasta ciorba este o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Aceasta ciorba este specifica din Radauti fiind super gustoasa . Pentru aceasta ciorba avem nevoie de anumite ingrediente

ingrediente

Mărime porție 5

Porții 5


Cantitate pe porție
Calorii 45.8
Calorii din grăsimi
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 5g8%
Grăsimi saturate 5g25%
Grăsimi nesaturate g
Colesterol mg
Sodiu mg
Potasiu mg
Total carbohidrați 3g1%
Fibre în regimul alimentar g
Zaharuri 0g
Proteine 4.1g9%

Vitamina A %
Vitamina C %
Calciu %
Fier %
Vitamina D %
Vitamina E %
Vitamina K %
Tiamină %
Riboflavină %
Niacină %
Vitamina B6 %
Acid folic %
Vitamina B12 %
Biotină %
Acid pantotenic %
Fosfor %
Iod %
Magneziu %
Zinc %
Seleniu %
Cupru %
Mangan %
Crom %
Molibden %
Clorură %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Keywords: Ciorba radauteana,retete , retete culinare , retete gustoase , retete interesate , ingrediente , gastronomie , retete gastronomice ,

Did you make this recipe?

Cartuș rețetă propulsat de Delicious Recipes
imagine-dodo.jpg

marin

retete culinare gustoase

Despre acest site vreau sa va spun ca este un site destinat in exclusivitate gastronomiei. Despre acest site vreau sa va spun ca a fost facut in urma cu putin timp . Acest site despre retete culinare l-am creeat din dragoste si pasiune

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: