O ciorba radauteana super gustoasa nu se face doar din pieptul de pui . O ciorba radauteana super gustoasa buna se face din tot puiul . Aceasta ciorba este o ciorba supe gustoasa si delicioasa .
In ciorba asta isi au locul si pulpele, aripile si spinarile, gaturile si pieptul . Carnea trebuie sa fie fara piele .Aceasta ciorba este o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Aceasta ciorba este specifica din Radauti fiind super gustoasa . Pentru aceasta ciorba avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient folosite pentru ciorba sunt :
Ingrediente ciorba radauteana super gustoasa:
1 pui intreg de cca. 1,2 – 1,5 kg
4 morcovi
2 radacini de patrunjel
2 radacini de pastarnac
1 telina mica
1-2 cepe
1 ardei sau gogosar
3-4 lingurite sare
1 lingurita piper boabe
Pentru dres:
3 galbenusuri foarte proaspete
500 g smantana fermentata cu min 20% grasime
50 g faina de grau
In plus:
4-6 catei de usturoi zdrobiti fin de tot
otet dupa gust
Mod de preparare ciorba radauteana gustoasa :
Se ia un pui intreg , se spala bine si apoi se transeaza. Am desprins mai intai aripile, apoi pulpele. Am taiat pe lung carcasa pe lateral (pe ambele parti) si am desprins spatele de piept. Am taiat spatele in 2 bucati pe lat iar pieptul in 2 pe lung.
Apoi se curata si se spala si zarzavaturile. Acestia fiind morcovii, ceapa, patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul. Ele vor fi scoase ulterior din ciorba radauteana.
Fierbere si spumare ciorba radauteana
Intr-o oala mare de supa se va aseza bucatile de carne de pui. Se va adauga in oala apa rece pana aproape de buza . Apoi se va mai adauga si 3 lingurite de sare. Apoi oala se va da la foc mare pana cand a ajuns la fierbere. Dupa aceia sin oala se va inlatura spuma de la carnea fiarta .
Apoi se va adauga in oala zarzavaturile si piperul boabe. Se va reduce focul la mediu, acoperindu-se oama cu un capac. Ciorba se va tine la fiert aproximativ 45 de minute .
In final se va opri focul si se va strecura supa. La final se va adauga in oala iar carnea si zarzavaturile . Intr-un castron separate se va adauga smantana ,putina faina de grau si 3 galbenusuri de ou.
O ciorba radauteana super gustoasa apetisanta
Aceste ingrediente se vor bate foarte bine pana ce vor devein ca o pasta . Se va adauga otet si usturoiul zdrobit si frecat cu sare . La final toata aceasta comnpozitie se va aduga in oala cu supa . Se va da focul la mare si se va amesteca putin si apoi se va lasa putin sa fiarba.
Ciorba radauteana se serveste fierbinte alaturi de paine proaspata. Cine vrea isi pune otet ,ardei iute si extra smantana. Acestia se vor adauga dupa gust. Se poate presara si un pic de patrunjel verde tocat sau alte verdeturi care va plac.
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
O ciorba radauteana super gustoasa
Description
O ciorba radauteana super gustoasa nu se face doar din pieptul de pui . O ciorba radauteana super gustoasa buna se face din tot puiul.
ceasta ciorba este o ciorba supe gustoasa si delicioasa
In ciorba asta isi au locul si pulpele, aripile si spinarile, gaturile si pieptul . Carnea trebuie sa fie fara piele .Aceasta ciorba este o ciorba mai usoara, mai ieftina dar foarte gustoasa. Aceasta ciorba este specifica din Radauti fiind super gustoasa . Pentru aceasta ciorba avem nevoie de anumite ingrediente
ingrediente
Porții 5
- Cantitate pe porție
- Calorii 45.8kcal
- Valoare zilnică % *
- Total grăsimi 5g8%
- Grăsimi saturate 5g25%
- Total carbohidrați 3g1%
- Proteine 4.1g9%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.