Kritharaki cu feta sau telemea

Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare foarte buna si gustoasa cu feta sau telemea este o mancare foarte buna si gustoasa
Print Recipe
1 Add to Favorites
kritharaki- cu -feta -sau- telemea.jpg pinit Vezi galeria o fotografie

Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare foarte buna si gustoasa . Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare de provenienta greceasca . Acum aceasta mancare se face si in Romania . Este o mancare usoara care se face in orice anotimp . Pentru a face aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente folosite sunt :

Ingrediente pentru 4 porții:

1 ceașcă și jumătate de orzo (paste în formă de orez)

2  ardei capia mari

1 ceapă galbenă, mare

5 căței de usturoi

oregano uscat

3 roșii mari sau o cutie de sos de roșii

1 lingură rasă de zahăr

sare & piper

feta sau telemea desărată (câte o felie pentru fiecare farfurie)

ulei de măsline

Mod de preparare :

Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri

Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va  adauga, la călit ingredientele .

Ingredientele adaugate sunt :  ardeiul, ceapa și usturoiul.  Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.

Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust .

Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust.

Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati.

Ca si bautura este bine venita o bere .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Difficulty: Nivel intermediar Prep Time 45 min. Cook Time 30 min. Rest Time 14 min. Total Time o oră 29 de minute Servings: 4 Calories: 500 Best Season: Potrivită în orice anotimp

Description

Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri

Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va  adauga, la călit ingredientele .

Ingredientele adaugate sunt :  ardeiul, ceapa și usturoiul.  Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.

Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust 

Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust.

Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati.

ingrediente

Mărime porție 100

Porții 4


Cantitate pe porție
Calorii 164.9
Calorii din grăsimi 18
Valoare zilnică % *
Total grăsimi g
Grăsimi saturate g
Grăsimi nesaturate 9g
Colesterol 18mg6%
Sodiu 2mg1%
Potasiu 3mg1%
Total carbohidrați 0g
Fibre în regimul alimentar g
Zaharuri g
Proteine 21.2g43%

Vitamina A 0%
Vitamina C 0%
Calciu 1%
Fier 4%
Vitamina D %
Vitamina E %
Vitamina K %
Tiamină %
Riboflavină %
Niacină %
Vitamina B6 %
Acid folic %
Vitamina B12 %
Biotină %
Acid pantotenic %
Fosfor %
Iod %
Magneziu %
Zinc %
Seleniu %
Cupru %
Mangan %
Crom %
Molibden %
Clorură %

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Keywords: retete , retete culinare , retete gustoase , retete interesate , ingrediente , gastronomie , retete gastronomice ,Kritharaki cu feta sau telemea

Did you make this recipe?

Cartuș rețetă propulsat de Delicious Recipes
imagine-dodo.jpg

marin

retete culinare gustoase

Despre acest site vreau sa va spun ca este un site destinat in exclusivitate gastronomiei. Despre acest site vreau sa va spun ca a fost facut in urma cu putin timp . Acest site despre retete culinare l-am creeat din dragoste si pasiune

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: