Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare foarte buna si gustoasa . Kritharaki cu feta sau telemea este o mancare de provenienta greceasca . Acum aceasta mancare se face si in Romania . Este o mancare usoara care se face in orice anotimp . Pentru a face aceasta mancare avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingrediente folosite sunt :
Ingrediente pentru 4 porții:
1 ceașcă și jumătate de orzo (paste în formă de orez)
2 ardei capia mari
1 ceapă galbenă, mare
5 căței de usturoi
oregano uscat
3 roșii mari sau o cutie de sos de roșii
1 lingură rasă de zahăr
sare & piper
feta sau telemea desărată (câte o felie pentru fiecare farfurie)
ulei de măsline
Mod de preparare :
Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri
Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va adauga, la călit ingredientele .
Ingredientele adaugate sunt : ardeiul, ceapa și usturoiul. Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.
Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust .
Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust.
Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati.
Ca si bautura este bine venita o bere .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62
Kritharaki cu feta sau telemea
Description
Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se va taia ceapa, ardeiul și usturoiul in felii foarte subțiri
Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline . După care se va adauga, la călit ingredientele .
Ingredientele adaugate sunt : ardeiul, ceapa și usturoiul. Se va potrivi focul, ca să nu se ardă legumele prea repede. Se va adauga si putina apa calda Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare și aruncă coaja . Apoi se pune piureul rezultat peste celelalte legume în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.
Se va face focul mai tare si se lasa legumele sa fiarba cu sosul de rosii . Se va lasa sa fiarba pana ce acesta va scadea. Se va adauga o lingura rasa de oregano uscat si zahar si putin piper . Se va adauga orzo-ul in sos , se va amesteca si se va gusta . Se va adauga sare si piper dupa gust
Acesta dupa ce este gata se va taia in bucati si se va aseza in farfurie. Peste el se va adauga niste branza si putin ulei de masline extravirgin . Deasupra se va presara putin oregano uscat pentru decor si gust.
Se va mai consuma si cu castraveti sau gogosari murati.
ingrediente
Porții 4
- Cantitate pe porție
- Calorii 164.9kcal
- Calorii din grăsimi 18kcal
- Valoare zilnică % *
- Colesterol 18mg6%
- Sodiu 2mg1%
- Potasiu 3mg1%
- Proteine 21.2g43%
- Calciu 1 mg
- Fier 4 mg
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.