Opțiuni imprimare

O ciorba de peste lipoveneasca super gustoasa

o -ciorba- de- peste- lipoveneasca -super- gustoasa.jpg
O ciorba de peste lipoveneasca super gustoasa este o ciorba specifica lipovenilor. O ciorba de peste lipoveaneasca super gustoasa este o ciorba care are un anumit specific . Datorita secretului ei aceasta ciorba este foarte cautata de turisti . Este o ciorba care se face cu anumite ingrediente specifice . Principalele ingrediente folosite petru aceasta ciorba sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru o ciorba de peste lipoveneasca :

5 Cartofi, 2 bucati de Ceapa, 1 kg de Ardei gras 2 bucati de Ardei iute 1kg de rosii. 1 Legatura de patrunjel, 1 Lingura de sare, 0,5 Litri ulei 1Lingura de otet. 4 Bucati peste

Mod preparare o ciorba de peste lipoveneasca super gustoasa

Cea mai buna ciorba de peste iese cu minim 4 feluri de peste. Principali pesti care se folosesc sunt crapul, somnul, stiuca si biban sau caras. Intai puneti la foc ceaunul cu apa si legumele . Legumele trebuie sa fie cam o treime din volumul de apa. Se va lasa la fiert pana cand cartofii sunt aproape fierti. Inainte de a le pune la fiert, trebuie sa coaceti putin pe jar sau pe tabla rosiile si ardeiul . Apoi le veti decoji si veti obtine un gust si mai intens. Ardeiul cu tenta de copt, este un ardei minunat si super gustos. Ardeiul iute il puneti numai daca toti cei care vor manca suporta ardeiul iute. Trebuie sa  nu uitati ca la fiert iutele se accentueaza si atunci vor fii probleme. La final se va  sara putin ciorba, dupa  gus . Obligatoriu trebuie ca zeama sa fie putin mai sarata. Trebuie stiut ca deja pestele va mai trage si el din sare. Puneti pestele in ceaun si nu  mai amestecati . Nu se mai amesteca deoarece riscati sa sfaramati pestele . Trebuie stiut ca si  pestele trebuie sa ocupe si el o treime din volumul de apa. In maxim 15-20 min pestele trebuie sa fie fiert . Tineti focul din jar cat sa fiarba usor apa in ceaun. Trebuie sa aveti mare grija ca focul sa nu se opreasca . Trebuie avut grija ca apa  sa nu clocoteasca ca sa rupa pestele in bucati. Cand si pestele este fiert puteti pune otetul in cantitate rezonabila . Obligatoriu ca  ciorba de peste  sa aiba gust de acru.

Adaugati otetul in timp ce ciorba fierbe si gustati dupa 1 minut.  Dregeti gustul fara sa rasfierbeti pestele din ceaun . Tot atunci se va pune si cateva linguri de ulei. Cand ciorba este gata se va lua ceaunul de pe foc . La sfarsit  se va pune  o mana de patrunjel taiat marunt . La final se va acoperi timp de 10 minute ceaunul cu ciorba .

O ciorba de peste lipoveaneasca super gustoasa este facuta dupa o reteta specifica zonei . Ciorba de peste fiind facuta dupa o reteta specifica lipoveneasca ea se mananca in mod traditional asa: Se scoate pestele pe un platou si se serveste cu mujdei de usturoi. Mujdeiul poate fi simplu sau cu rosii coapte si cojite .Acestea sunt frecate impreuna cu usturoiul langa care se va aseza si o mamaliguta .Apoi se va servi separate zeama cu legumele cu mujdei si ardei iute .  Aceasta fiind cu adevarat o ciorba gustoasa si delicioasa lipoveneasca . Pofta  buna ! Articol scris de dodorel62
Cooking Method
Courses
Difficulty Nivel intermediar
Timp
Prep Time: 20 de minute Rest Time: 15 minute Total Time: 35 de minute
Servings 4
Calories 50
Best Season
Descriere

O ciorba de peste lipoveneasca super gustoasa este o ciorba specifica lipovenilor. O ciorba de peste lipoveaneasca super gustoasa este o ciorba care are un anumit specific . Datorita secretului ei aceasta ciorba este foarte cautata de turisti . Este o ciorba care se face cu anumite ingrediente specifice.Cea mai buna ciorba de peste iese cu minim 4 feluri de peste. Principali pesti care se folosesc sunt crapul, somnul, stiuca si biban sau caras.

ingrediente
  • 1 kilogram cartofi
  • 1 kilogram ceapa
  • 1 kilogram ardei gras
  • 1 kilogram rosii
  • 0,5 kilograme ulei
  • 2 kilograme peste
  • 2 linguri sare
  • 0,5 kilograme otet
  • 100 grame ardei iute
  • 100 grame patrujnel

Porții 4


Cantitate pe porție
Calorii 130kcal
Calorii din grăsimi 10kcal
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 2g4%
Grăsimi saturate 1.96g10%
Grăsimi nesaturate g
Colesterol mg
Sodiu mg
Potasiu 30mg1%
Total carbohidrați 18g6%
Fibre în regimul alimentar 0g
Zaharuri g
Proteine 10g20%

Vitamina A 3 IU
Vitamina C 5 mg
Calciu 4 mg
Fier 8 mg
Vitamina D 2 IU
Vitamina E 4 IU
Vitamina K 3 mcg
Tiamină mg
Riboflavină mg
Niacină mg
Vitamina B6 5 mg
Acid folic mcg
Vitamina B12 8 mcg
Biotină mcg
Acid pantotenic mg
Fosfor 30 mg
Iod g
Magneziu 45 mmol
Zinc mcg
Seleniu 20 mg
Cupru mg
Mangan 25 mg
Crom mcg
Molibden mg
Clorură mmol

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Note

O ciorba de peste lipoveneasca super gustoasa este o ciorba specifica lipovenilor. O ciorba de peste lipoveaneasca super gustoasa este o ciorba care are un anumit specific . Datorita secretului ei aceasta ciorba este foarte caautata de turisti . Este o ciorba care se face cu anumite ingrediente specifice

Keywords: ciorba de peste, ciorba de peste gustoasa , ciorba de peste lipoveneasca ,reteta culinara ciorba de peste
imagine-dodo.jpg
marin
retete culinare gustoase

Despre acest site vreau sa va spun ca este un site destinat in exclusivitate gastronomiei. Despre acest site vreau sa va spun ca a fost facut in urma cu putin timp . Acest site despre retete culinare l-am creeat din dragoste si pasiune

Va multumesc pentru aprecierea retetei culinare !