sarmale- traditionale -romanesti -super- apetisante
Diverse

Sarmale traditionale romanesti super apetisante

Sarmale traditionale romanesti super apetisante sunt niste sarmale ce nu lipsesc de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Sarmale traditionale romanesti super apetisante care se fac de Crăciun, de Anul Nou. Ele se mai fac la celebrarea diferiților sfinți și chiar și de Paști . Cele mai îndrăgite sărmăluțe românești sunt cele cu carne tocată de porc (sau mix porc-vită). Sarmalele se  învelesc în foi subțiri de varză murată , sau dulce . Pentru a face aceste sarmale traditionale avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente folosite la aceste sarmale traditionale sunt urmatoarele :

Ingrediente pentru sarmalele traditionale romanesti :

500 g carne tocată de porc (mai grasă)
1 ceapă medie tocată
50 g orez
1 lingură de ulei
sare, piper
cimbru uscat, puțină boia dulce (paprika)
2 verze murate medii (ca să avem de unde alege foile frumoase)
2 linguri de ulei
1 ceapă tocată
crenguțe de cimbru uscat
1 foaie de dafin (opțional)
250 g piept crud de porc (cu șoric)
250 g afumătură (costițe, kaiser, ciolan sau chiar cârnați proaspeți afumați)
500 ml suc gros de roșii (passata sau bulion gros)
500 ml moare de varză

Ingrediente pentru servire sarmale traditionale :

smântână

ardei iuți

mămăligă sau pâine

Modul de preparare sarmale traditionale romanesti :

Am ales 2 verze faine murate din butoi. Trebuie să aibă foi subțiri care să se ruleze ușor. Aceste foi trebuie sa fienici prea acre și nici prea sărate. Mi-am pregătit carnea tocată de porc, afumătura (kaiser) și pieptul crud de porc.

Pieptul l-am tăiat mai întâi în felii și apoi în bucățele mai mici. La fel și pe kaiserul afumat de lângă el.

Am tocat mărunt o ceapă și am pus-o la călit într-o crăticioară cu o lingură de ulei și un fir de sare. Nu am lăsat-o să se rumenească ci doar să devină sticloasă. Am pus și orezul crud (uscat) peste ea și l-am călit și  pe aceste 2 minute la foc mic. Am amestecat constant in cratita ca să nu se prindă.

Am așezat carnea tocată într-un castron adânc și am răsturnat orezul cu ceapa (răcorite) peste ea. Am asezonat bine cu sare, piper negru proaspăt măcinat și cimbru uscat. Eu pun și 2 lingurițe bune de boia dulce care dă aromă și culoare.

Am frământat totul bine cu mâinile ca să fiu sigur că am o compoziție buna si omogenă.

Modul de impachetare a sarmalelor traditionale :

Foile de varză se croiesc cu cuțitul prin îndepărtarea porțiunilor îngroșate. Am pus câte o lingură de umplutură pe fiecare bucată de foaie de varză și am rulat sarmaua. Apoi, cu degetul, am împins capetele acesteia spre interior. In general sarmalele mele sunt niste sarmale de dimensiuni medii .

Aceste dimensiuni ale sarmalelor se fac in functie de regiunile in care se fac.

Modul de fierbere a sarmalelor traditionale :

Mi-am pregătit sucul gros de roșii, varza tocată și cărnurile (pieptul crud de porc și afumătura). Pe fundul formei am pus o ceapă tocată (crudă, necălită), 2 linguri de ulei, 2 crenguțe de cimbru și un strat de varză murată tocată (cotoarele de la frunze).

A urmat un strat de afumătură și piept crud de porc și unul de sarmale. Printre ele am mai umplut spațiile cu carne și kaiser. Am continuat așa cu sarmalele până la 3 cm sub buza oalei de presiune .

La final am adaugat suc de rosii , moare de varza si apa . Sarmalele le-am fiert la foc mediu-mic in jur de 2 ore, cu completarea lichidului la nevoie .

La final se va opri focul si se va lasa sarmalele sa se mai raceasca putin . Aceste sarmale traditionale sunt o adevarata delicatese .

Sarmalele traditionale romanesti se servesc cu smantana , ardei iute , mamaliga sau paine .

Ca si bautura la aceste sarmale traditionale romanesti este bine venita o tuica buna de pruna sau o palinka .

Articol scris de dodorel62
Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.