Un site pentru gurmanzi

Sarmalele- de -post- cu- orez- delicioase
De post

Sarmalele de post cu orez delicioase

 

Sarmalele de post cu orez delicioase sunt niste sarmale super gustoase . Sarmalele de post cu orez delicioase sunt foarte delicioase . Aceste sarmalute au iesit fragede si foarte gustoase. Sarmale sunt aromate, chiar si fara carne . Pentru aceste sarmale se folosesc ingredient specifice. Ingredientele pe care le folosim sunt urmatoarele :

Ingrediente :

1 varza murata – aprox 2 kg

150 g orez

500 g ciuperci champignon

4 cepe de marime medie

100 ml ulei

3 morcovi tineri (subtiri)

200 g suc gros rosii

2 linguri bulion

1 lingurita boabe piper

1 lingura cimbru uscat

2 catei usturoi pisati

1 lingura cimbru proaspat

1/2 legatura patrunjel proaspat

500-700 ml apa rece

Mod de preparare Sarmalele de post delicioase:

Incepem cu pregatirea umpluturii.

Mai intai tocam ceapa marunt si o calim in 20 ml ulei. Luam din ceapa sotata 1 lingura varfuita si o punem separat.

Adaugam morcovul ras si ardeiul tocat marunt peste ceapa din tigaie, Apoi asezonam cu putina sare si piper . Apoi sarmalele si le sotam inca 2-3 minute, nu mai mult.

Tocam ciupercile in cuburi de marime medie spre mica . Ciupercile le calim in 30 ml ulei pana se evapora lichidul lasat de acestea.

Punem peste ciuperci ceapa cu legume si mai sotam pret de un minut. Apoi luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Acesta este momentul in care adaugam usturoiul pisat, orezul, cimbrul. Usturoiul este acela care va evidentia gustul legumelor. Amestecam pana omogenizam compozitia.

Umplutura pentru sarmalele de post cu orez este acum gata. Este o umplutura care miroase foarte bine si este gustoasa.

Sarmalele de post cu orez delicioase

Luam frunzele de varza clatite, indepartam cotorul si le taiem. Acestia se vor taia  astfel incat sa obtinem fasii de marime relativ egala. Impachetam sarmalele ruland foaia peste umplutura si indesam capetele in interior sarmalelor.

Nervurile, cotoarele si restul de foi ramase vor fi tocate fideluta. Punem o parte din acestea pe fundul vasului. Presaram putin cimbru si bulion.

Aranjam sarmalele in doua randuri, unele peste altele. Sarmalele apoi le acoperim cu restul de varza dulce. Apoi adaugam și varza murata taiata maruntit .Presaram restul de cimbru, apoi adaugam bulionul și apa .

Pentru ca sarmalele noastre sa aiba un gust bun sosul final este cel care va inclina balanta spre acest lucru. In sucul gros de rosii punem ceapa pastrata si puțina apa. Apoi vom amesteca acest suc si il turnam peste sarmalele din vasul de ceramica.

Apoi aprindem cuptorul și îl lasam să se preincalzeasca la o temperatura de 180 de grade. Când cuptorul este încălzit , vasul de ceramica se da la cuptor . Se vor tine la cuptor pentru circa doua ore .

După ce sarmalele au fost fierte se lasa sa se raceasca putin si se pot servi . Se pot servi simple fiind sarmale de post . Dar dacă se dorește se pot servii și cu iaurt , cu smantana si cu ardei iute.

Ca si bautura bine venita este o tuica buna de pruna sau o palinca.

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow Me!