sosul-rosu-super -gustosus-turoiat.jpg
Diverse

Sosul  rosu super gustos usturoiat

Sosul  rosu super gustos usturoiat este foarte bun pentru friptura. Pentru a face Sosul  rosu super gustos usturoiat nu necesita multe ingrediente. Acest sos rosu de usturoi este un sos super delicios . Nu necesita nici prea mult timp ca sa fie facut .Principalele ingrediente care se folosesc pentru sos sunt urmatoarele :

Ingrediente Sosul  rosu super gustos usturoiat

5 kg ardei gras rosu/kapia

5 kg rosii

5 capatani usturoi

sare

ulei

boabe de piper

foi de dafin

Mod de preparare sosul rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte . Apoi  ardeii toti ii dam prin robot la o viteza mai mica. Daca folosim viteza mare riscam sa se faca pasta. Curatam rosiile de coaja si de cotor . Apoi srosiile le dam la robot impreuna cu usturoiul. Punem sosul de rosii si usturoi intr-o oala la fiert.

Fierberea sosului rosu usturoiat

Cand incepe sa fiarba, adaugam si ardeii si potrivim cu sare dupa gust . Apoi lasam totul sa dea cateva clocote. Apoi punem sosul in borcanele deja sterilizate foarte bine . Dupa aceia acoperim cu putin ulei si fierbem borcanele la bain-marie circa. 20 de minute.

Dupa ce s-au fiert borcanele deasupra se pun boabe de piper . Se mai adauga si foi de dafin . Dupa aceia borcanele le lasam sa se raceasca incet, acoperite cu paturi.

Depozitarea borcanelor cu sosul rosu usturoiat

Dupa aceia borcanele le depozitam la un loc racoros.

Borcanele trebuie sa fie stran etans pentru a nu patrunde aerul . Ca sosul sa nu se strice trebuie sa spalam foarte bine capacele. Sosul  rosu super gustos usturoiat este un sos superr adevarat.

Acest sos se poate folosi ca si o garnitura pentru friptura . Se mai foloseste pentru pizza si la ciorbe. Sosul rosu usturoiat se foloseste la orice fel de mancare .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: