supa -cu -galuste -de -gris- delicioase .jpg
Ciorbe & Supe

Supa cu galuste de gris delicioase

Supa cu galuste de gris delicioase este o adevarata delicatese. Supa cu galuste de gris delicioase se face cu ingredient proaspete . O supa de pasare  cu multe zarzavaturi si galuste de gris este super gustoasa . O supa sanatoasa si consistenta, perfecta pentru un pranz in familie. Pentru a face aceasta supa avem nevoie de anumite ingrediente. Principalele ingredient pentru supa sunt :

Ingrediente

Pentru supa:

1 kg carne de pasare cu piele si os

4-5 morcovi

2 radacini de patrunjel

2buc pastarnac

1 bucata de radacina de telina (cca. 100 g)

2 cepe medii

piper boabe, sare

Pentru galuste de gris :

2 oua adica 140 g (cantarite intregi, cu coaja)

140 g gris (nu foarte fin)

Un praf de sare

frunze de patrunjel

Mod de preparare :

Se pune carnea in apa rece cu 2 lingurite de sare si se aduce la fierbere. De cand da primul clocot se incepe spumarea. Spuma este formata din proteine coagulate. Se fierbe carnea la foc mic 15-20 de minute. Aceastasi se spumeaza supa constant.

Apoi se adauga ceapa intreaga ,boabele de piper si inca un pic de sare. Supa se lasa la fiert inca circa jumatate de ora. In acest timp putem curata toate zarzavaturile.

Dupa  o jumatate de ora adaugam si zarzavaturile . Apoi mai fierbem supa pana ce acestea se inmoaie. Daca supa scade prea mult se poate completa cu 1-2 cani de apa. Toate supele de carne se fierb la foc mic. Este o fierbere extractiva lenta, fara clocote puternice.

In final se scot cu spumiera toate bucatile de carne si os precum si zarzavaturile mari . Apoi toata supa se va strecura printr-o sita deasa asezata pe o oala curata.

Supa cu galuste de gris delicioase

Asa se filtreaza si micile bucati de carne si piele. Se mai separa apoi si boabele de piper. Se dezoseaza micile fragmente de carne fiarta (fara piele). Acestia  se pun deoparte impreuna cu pipota si inima.

Rondelele de morcov si bucatelele de carne sunt singurele care se recupereaza. Acestia se adauga din nou in oala cu supa strecurata. Aceasta se face dupa ce fierbem galustele de gris.

Punem oala cu supa strecurata inapoi pe aragaz, la foc mic. Putem face galustele de gris direct in supa sau separat . Aceasta se va face in apa cu sare.

Supa trebuie sa fie fierbinte, sa clocoteasca incet  cand se adauga galustele . Cu lingura umezita in prealabil in supa se modeleaza galustele . Apoi acestia se adauga in supa care fierbe incet.

Supa cu galuste

Galustele de gris se fierb in jur de 10 minute la foc foarte mic. Dupa aceia se va stinge focul la aragaz . Galustele se mai lasa 10 minute sub capac, in abur.

Acum galustele sunt gata si s-au umflat la fiert. Galustele la final se vor ridica la suprafata supei .

Cand totul va fii gata , se va presara putina telina sau patrunjel Frunze.

Aceasta supa se va consuma goala sau cu niste crotoane prajite .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: