Tocanita de ciuperci cu ciolan afumat este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de ciuperci se face foarte repede . Este o tocanita deosebita mai ales pentru anotimpul rece . Aceasta tocanita se poate gatii in orice anotimp al anului .
Pentru a face aceasta tocanita de ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru Tocanita de ciuperci cu ciolan afumat :
Ceapa
Ulei
Usturoi graunte
Usturoi granulat
Vegeta
Ardei gras
Bulion
Ciolan afumat .
Ciuperci
Mod de preparare Tocanita de ciuperci cu ciolan afumat :
Se curata o ceapa potrivita si se spala bine . Apoi aceasta ceava se va taia in bucati mici . Apoi se va spala un ardei gras . Apoi se va taia si se va curata de seminte . Se va taia ardeiul in bucati mici ca si ceapa.
Se va curata niste usturoi si se va martunti . Ciupercile se vor spala si se vor taia in bucati mai mici . Dupa ce totul este gata se va adauga ulei intr-o cratita . Se va adauga in cratita ardeiul gras si ceapa taiata marunt . Se vor cali , pana ce se vor avea o culoare aurie .
Timpul de preparare Tocanita de ciuperci cu ciolan afumat
Cand acestia sunt putin calite , se adauga ciupercile taiate . Se adauga apoi niste ulei , vegeta si putina apa in cratita . Apoi se va adauga in cratita ciolanul afumat . Se mai adauga apoi si doua linguri de bulion si se amesteca in cratita .
Aproape de final se va adauga usturoiu maruntit .Se adauga si usturoiul granulat si se lasa sa mai fiarba . Cand tocanita este aproape scazuta este fiarta . Se va opri apoi focul de la cratita si se va lasa tocanita la racit .
Aceasta tocanita este un adevarat deliciu . Se poate servii cu mamaliguta sau cu paine .Se mai poate servii si cu un piure de cartofi delicioas .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62