Tocanita -de -praz -cu- limba si masline
Mancare

Tocanita de praz cu limba si masline

Tocanita de praz cu limba si masline este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de de praz se face foarte repede . Este o tocanita deosebita mai ales pentru anotimpul rece . Aceasta tocanita se poate gatii in orice anotimp al anului .

Pentru a face aceasta tocanita de ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

Ingrediente pentru Tocanita de praz cu limba si masline :

Ceapa

Ulei

Usturoi graunte – 5-6

Vegeta

Ardei kapia -1

Pasta de tomate

Limba -2 buc

Frunze de dafin -2

Boabe de piper 4-5

Praz – 1 buc

Mod de preparare Tocanita de praz cu limba si masline :

Se curata o ceapa potrivita si se spala bine . Apoi aceasta ceapa se va taia in bucati mici . Apoi se va spala un ardei kapia si se vaspala . Apoi se va taia si se va curata de seminte . Se va taia ardeiul in bucati mici ca si ceapa.

Se va curata niste usturoi si se va martunti . Prazul se va spala si apoi se va taia rondele de dimensiuni rezonabile . Limba se va spala bine si se va pune la fiert .Se va fierbe limba circa 1 ora . Se va incerca cu o furculita si cabd este fiarta se opreste focul . Se va scoate limba si se lasa la racit .Apoi limba se va curata bine de pielita si se va taia in bucati .

Dupa ce totul este gata se va adauga ulei intr-o cratita . Se va adauga in cratita ardeiul gras si ceapa taiata marunt . Se vor cali , pana ce se vor avea o culoare aurie . Se adauga apoi usturoiul si prazul .Se va continua cu amestecarea intregului continut .La final se va adauga 2 linguri de bulion de rosii .Cand totul este gata , in cratita se va adauga apa  in cratita si se va aduga vegeta .

Se va adauga in cratita apoi limba taiata marunt .Se va lasa sa mai fiarba , iar aproape de final se adauga maslinele . Inainte de a se termina de fiert , se va adauga patrunjelul . Se va mai lasa sa dea un clocot , dupa care se va opri focul  . La final daca se doreste se poate adauga smantana de gatit . Apoi se mai lasa sa dea un clocot si focul se opreste .

Aceasta tocanita este un adevarat deliciu . Se poate servii cu mamaliguta sau cu paine . Ca si bautura este bine venit un vin alb sec sau demisec .

Pofta buna !

Articol scris de dodorel62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.