Tocanita de praz cu limba si masline este un adevarat deliciu . Aceasta tocanita de de praz se face foarte repede . Este o tocanita deosebita mai ales pentru anotimpul rece . Aceasta tocanita se poate gatii in orice anotimp al anului .
Pentru a face aceasta tocanita de ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Ingrediente pentru Tocanita de praz cu limba si masline :
Ceapa
Ulei
Usturoi graunte – 5-6
Vegeta
Ardei kapia -1
Pasta de tomate
Limba -2 buc
Frunze de dafin -2
Boabe de piper 4-5
Praz – 1 buc
Mod de preparare Tocanita de praz cu limba si masline :
Se curata o ceapa potrivita si se spala bine . Apoi aceasta ceapa se va taia in bucati mici . Apoi se va spala un ardei kapia si se vaspala . Apoi se va taia si se va curata de seminte . Se va taia ardeiul in bucati mici ca si ceapa.
Se va curata niste usturoi si se va martunti . Prazul se va spala si apoi se va taia rondele de dimensiuni rezonabile . Limba se va spala bine si se va pune la fiert .Se va fierbe limba circa 1 ora . Se va incerca cu o furculita si cabd este fiarta se opreste focul . Se va scoate limba si se lasa la racit .Apoi limba se va curata bine de pielita si se va taia in bucati .
Dupa ce totul este gata se va adauga ulei intr-o cratita . Se va adauga in cratita ardeiul gras si ceapa taiata marunt . Se vor cali , pana ce se vor avea o culoare aurie . Se adauga apoi usturoiul si prazul .Se va continua cu amestecarea intregului continut .La final se va adauga 2 linguri de bulion de rosii .Cand totul este gata , in cratita se va adauga apa in cratita si se va aduga vegeta .
Se va adauga in cratita apoi limba taiata marunt .Se va lasa sa mai fiarba , iar aproape de final se adauga maslinele . Inainte de a se termina de fiert , se va adauga patrunjelul . Se va mai lasa sa dea un clocot , dupa care se va opri focul . La final daca se doreste se poate adauga smantana de gatit . Apoi se mai lasa sa dea un clocot si focul se opreste .
Aceasta tocanita este un adevarat deliciu . Se poate servii cu mamaliguta sau cu paine . Ca si bautura este bine venit un vin alb sec sau demisec .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62