Tochitura cu mamaliguta si oua ochiuri este o mancare foarte gustoasa si delicioasa . Tochitura cu mamaliguta si oua ochiuri este o tocanita care se poate servi in orice anotimp al anului . Aceasta tocanita este o mancare traditionala romaneasca foarte apetisanta . Pentru a face aceasta tocanita apetisanta avem nevoie de anumite ingrediente . Principalele ingrediente folosite pentru aceasta tocanita sunt :
Ingrediente tochitura cu mamaliguta
200 gr ceafa de porc
200 gr pulpe de pui dezosate
150 gr cabanosi
4 fire usturoi verde
250 ml suc de rosii
100 ml apa
4 crengute cimbru proaspat
3 linguri ulei
sare si piper
o lingurita boia dulce
faina de porumb pentru mamaliguta
Ingrediente pentru servire tochitura :
ou ochi
50 gr telemea rasa
mamaliguta
Mod de preparare tochitura cu mamaliguta:
Mai intai se va spala carnea , dupa care se va lasa sa se scurga de apa . Apoi carnea se va taia in bucatele micute pentru a putea fii prajite . Dupa aceia vom taia carnatii cabanos in rondele potrivite si se vor pune intr-un castron .
Separat vom spala carnea dezosata de pui si o vom taia sip e aceasta sub forma de cubulete micute .
Dupa ce toate aceste carnuri sunt proportionate , ele se pregatesc pentru a fii prajite Vom incepe mai intai cu ceafa de porc pe care o vom adauga intr-o tigaie . Vom adauga ulei in aceasta tigaie si vom lasa carnea sa se eumeneasca pe toate partile .
Ca sa nu se prinda , carnea se va amesteca si apoi vom continua sa adaugam carnea dezosata si carnatii cabanos . In timp ce aceste carnuri se prajesc , in tigaie vom adauga usturoiul verde taiat marunt .
Dupa aceia vom adauga peste continut boiaua dulce , piperul ,sucul de rosii , precum si crengutele de cimbru . La final vom adauga sare si piper dupa gust si vom continua sa amestecam . Cand intreaga tochitura este gata o vom lua tigaia de pe foc .
Pregatire mamaliguta pentru tochitura
Intr-un ceaun se va aduga apa si sare si se va amesteca pana ce apa va da in clocot . Odata ce apa a dat in clocot incepem sa presaram faina de porumb si o mestecam in sensul acelor de ceasornic .
Dupa ce mamaliga este gata , aceasta este scoasa afara pe o farfurie si asteapta sa fie folosita pentru tochitura .
La final pe o farfurie vom adauga tochitura de carne deja facuta , alaturi de niste mamaliguta si oua ochiuri . Deasupra vom rade niste telemea .
Aceasta tochitura se serveste calda fiind o adevarata delicatese .
Pofta buna !
Articol scris de dodorel62